Reklama

Reklama

Dům létajících židlí

Dokumentární / Horor / Krátkometrážní
Česko, 2014, 27 min

Obsahy(1)

Pohřebiště, na něm dům a v něm rodina, která se kvůli negativní energii a paranormálním jevům musela vystěhovat. To, co zní jako příběh od Stephena Kinga, se ale skutečně stalo v historickém centru Olomouce, kam se s lovci duchů vypravili dva dokumentaristé. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je určené fakt jen pro skalní fanoušky paranormálních jevů a fanoušky videí, kde se prozkoumávají údajně strašidelné domy. Já rád záhady všeho druhu, ale v tomhle podání to bylo... špatné. Hodně špatné. Tvůrci asi absolutně postrádají talent a cit pro filmařinu, protože je to amatéřina úplně neskutečná, bez nějaké viditelné snahy. Zvukař asi nebyl přítomen, střih je odfláknutý a kamera je na tom všem nejhorší - bez jediného zajímavého záběru, vše zabírá úplně hloupě (muž čte dopis a kamera zabírá zblízka jeho nos ze všech detailů (obecně ty blízké záběry jsou strašné), asi všechny záběry byly točeny na první dobrou a celé to vypadá jak začátek nějakého horšího found footage hororu...). Strašně mě to rušilo. A i tak je stejně zvláštní, že dokumentaristé jsou mnohem zajímavější, než ti, co v tom domě žili a všechny ty jevy údajně zažili. Co si čtu komentáře, asi jdu proti proudu (ačkoli je otázka, kolik hodnocení je zde od přátel a známých dokumentaristy), ale podle mě je tohle přesně ukázka toho, jak by takový typ dokumentu NEMĚL vypadat. Zlatý Petr Esterka... Slabé 2* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Paní, co se chce evidentně strašně moc vypovídat, český "ghostbuster" i s povinným blikavě kontrolkovým udělátkem, velmi zvláštní dům plný židlí. Dá se vlastně za dobrý označit dokument, na němž jsou nejlepší, nejzajímavější a nejpodmanivější samotní dokumentaristé? V případě, že jde o dům a ne lidi ho obývající vlastně i jo. Viděno na BXM 2014. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fakt dobře natočený dokument, který se ale motá kolem baráku na kterém jsou nejzajímavější ty nakupené a visící židle.. Trochu jsem až do konce doufal, že jde o dobře vystavěnou FF fikci a že se to na konci zvrhne do klasického horroru.. ale né-je to fakt jen dokument :) ...Každopádně po formální stránce je to dobrá filmařina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ti co se zajímají o paranormální jevy, budou s tímto dokumentem jistě „okouzleni“, ale z pohledu obyčejného diváka to moc velká sláva nebyla. Začátek se židlemi dobrý byl (nebo přinejmenším zajímavý) to nepopírám, ale následné rozhovory s lidmi, kteří v domě bydlí už moc ne. Přišlo mi, že se děvčata snaží hlavně zviditelnit a ty jejich řeči o líbání, plácání po zadku atd…Nevím, já tam nebyl, tak nebudu soudit. První polovina dokumentu byla dobrá, pak už jsem jim to moc nežral…50% ()

pornogrind

všechny recenze uživatele

Pokud to někoho zaujalo tak skupina paranormálních vyšetřovatelů EPRV 777 má na YT spoustu dalších videí. Nevím jak bych tenhle " dokument " měl ohodnotit tak zůstávám jen u komentáře. PS: Na tomhle videu byl asi nejděsivější ten chlup co borcovi čouhá z nosu ( čas 3:49 ). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno