Reklama

Reklama

Emma má mámu

(studentský film)
  • USA Mum and Emma. Emma and Mum (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2014, 14 min

Scénář:

Greta Stocklassa

VOD (1)

Obsahy(1)

Stockholm – Praha. Skrze videorozhovory se matka s dcerou snaží zkrátit vzdálenost, která je odděluje. Někdy to ale není jen fyzická vzdálenost, kterou musí rodina překonat. Rozpad jednoho domova a vznik nového ve třech záběrech. (FamuFest)

Recenze (3)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že je to povrchní deníček zpovykané holky, jejíž největší životní starostí je přebublávající hrnec s těstovinami a roztroušená rodina v cizině, ale ve skutečnosti je to chytrý film, který toho jednoduchou cestou poměrně dost poví. Důležité nejsou jen vztahy mezi (třemi) záběry, ale taky mezi záběrem kamery a obrazovkou notebooku - ten první je vždy pečlivě prokomponovaný, ten druhý naopak trhaný, nestálý, rozpixelovaný a ozvěnovitý. Vemte si z toho, co chcete. Mě se to zhruba v polovině celkem nečekaně dotklo. _______ Jinak podobnost s letošním filmem Chantal Akerman sice náhodná, ale stylem má tahle věc k poetice belgické filmařky až překvapivě blízko. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Greta má mámu ve Stockholmu, tak si povídají přes Skype. Pokud neznáte ani jednu z nich, je dost těžké hledat důvod, proč jejich hovory čtvrt hodiny sledovat. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Nechci být hnusnej, ale vzhledem k tomu, že mi něco podobného v dvojnásobné délce denně předvádí matka při rozhovoru s její matkou, tedy babičkou, mi tohle nijak úchvatné nepřišlo. Je tam kouzo obrazu, vlastně monitoru, v obraze, tedy jakoby dvojí sledované skutečnosti a chápu, že někdy se řeší věci, které vás osloví více, jindy zase méně. Ale mně z toho vylezl pocit, že si holky teda poplkaly a byl (možná) splněn jeden zápočet...Toť vše... ()

Reklama

Reklama