Reklama

Reklama

Coldplay - The Scientist

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 2002

Hrají:

Chris Martin

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Textovo, melodicky aj klipovo umelecké dielo. Pritom nenápadné vizuálne, ale nápad výborný a príbeh klipu zosúladený s textom. Dnes už legendárna hitovka. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nestačí, že tvorcovia pojali svoju víziu s viac ako dokonalým prístupom a talentom? Vlastne, je to niečo, čo by si mali brať za vzor aj niektorí ´´umelci´´ pre kiná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bittersweet symphony v nekonfliktnej verzii obrátená naspäť. Umelecké dielo, ktoré sa príjemne počúva, aj keď si na ňom zrovna neulietavam. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

"I'm going back to the start." Legendární videoklip. Legendární píseň. Nedávno jsem viděl, jak se podobným stylem snažila udělat videoklip Barbora Poláková (píseň Po válce). Ovšem kde ona to má jako zvláštní snovou krajinu, kde v lese potkává nábytek, Coldplay mají ten klip o něco více reálný. Možná až moc reálný vzhledem k dojemnému konci. A to jsem se ani nezmínil jak moc dojemný je text a hudba k němu hraná. ()

Zajímavosti (1)

  • Klip byl natočen standardní metodou tzv. slow-motion záznamu (místo obvyklých 24 okének za vteřinu kamera snímá 48 a více), ale divák jej posléze sleduje zpětně. Jako když sledujete na DVD film a podržíte tlačítko back. Chris Martin se kvůli této metodě musel naučit zpívat píseń pozpátku, aby po zpětném přehrávání sedla slova do pohybů úst. (figgo jr.)

Reklama

Reklama