Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Beverly Ross pracuje jako telefonní spojovatelka v rádiu KFEL, kam odešla z předchozího místa v prodejně gramofonových desek, aby se tak alespoň o krůček přiblížila svému snu rozhlasové moderátorky. Beverly by taky ráda slyšela v KFEL zaměřeném dosud převážně na klasickou hudbu i něco ze současnosti, o tom však nechce nic slyšet rázný šéf rádia pan Kennedy.
Když Beverly přesvědčí svého kolegu od mikrofonu Vernona Lewise, že jistojistě potřebuje zdravotní dovolenou, ujímá se místo něj na týden vysílání se svým programem Reveille s Beverly. Místo Beethovena tak najednou éterem zní ten nejlepší jive a jazz a brzký ranní pořad i jeho moderátorka se rázem stávají miláčky národa. Stovky nadšených dopisů od posluchačů zavalí redakci rádia, a šéfa Kennedyho teď čeká nesnadný úkol - rozhodnout, který z jeho moderátorů bude v KFEL pokračovat. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že v meziválečné éře nebyly hezké herečky, protože tehdejší móda je hodně vzdálená té dnešní. Mrkněte na Ann Miller - jaká je to kočka jako moderátorka Beverly. Něco mezi muzikálem a hudební šarádou (zvláště ke konci), programem pro místní vojenskou posádku vám možná připomene Kdyby tisíc klarinetů. Je plný skvělé hudby a báječného zpěvu, ale mě nejvíc zaujal způsob prezentace hudebních čísel - Beverly vždy ve vysílání pustila desku - LP se zatočilo a už jsme byli v klipu kapely. No a Frank, samozřejmě, tohle byl pro něj zásadní moment. A pro mě taky, protože sehnat tenhle film trvalo měsíce! ()

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle tehdy úspěšné stejnojmenné radiové šou "Beverly" Jean Ruth-Haye (1917-2004). Říkali jí další Vera Lynn a od 1941 byla první DJ ženou v rádiu vůbec a její "Probuzení s Beverly" (i ji) všichni milovali celých pět let. Už 1943 se prodalo na milion kopií přepisu šou na vinylové LP. Jean po Beverly pracovala v dalších rádiích po celé zemi a byla považována za jednu z nejlepších DJ vůbec. Získala i několik cen. Na filmu se podílela i jako technický poradce. To její zásluhou získal Frank tuto roli, protože studio nechtělo obsadit neznámého zpěváka. Night and day, již ve filmu zazpíval, mu přivedlo před práh stovky fanynek a odstartovalo jeho filmovou kariéru. (monolog)

Reklama

Reklama