Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, lepší nic nevědět. Při releasu jsem o tomto slyšel prvně, metal jde úplně mimo mě, takže jsem byl odhodlaný Deathgasm vypustit úplně. Okolnostmi dohnám jsem si jej přece jen pustil a musím říct, že to zas není tak mizerný, jak je tady prezentováno. Metal je ve schůdné formě, splatter je ve schůdné formě, nolanovský příběh asi mohl čekat málokdo, takže ve vztahu k záměru tvůrců je průserem jen a pouze humor, pro který zjevně pan Howden moc smysl nemá. Ostatně, já teda moc fandů do metalu neznám, ale že by tahle hudba měla jít dohromady s nějakým hahaha huhuhu, to mi moc nepřipadá. 2,5* to utáhne. 45% ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nový Zéland sa do sveta žánrovej fúzie čiernej komédie a gore horroru zapísal dvoma nezabudnuteľnými filmami P. Jacksona - Bad Taste a Braindead. Novozélandský návrat do danej žánrovej sféry má však bližšie o oživovaniu tradície amerického "metalového hororu", než jacksonovskému majstrovstvu vo výstavbe gagov a práci s labužníčkou nechutnosťou. ___ S metalovou hudbou sa v Deathgasm, podobne ako napr. v americkom Trick Or Treat (1986) narába žánrovo ľahostajne a s obludnou dávkou ideologického anachronizmu. Spojenie sa s ňou je automaticky spojením sa so zlými silami, snímka oživuje spoločenskú atmosféru konzervatívnych 80-tych rokov a napája ju na hororové rutinérstvo, rovnako zaseknuté v ôsmej dekáde 20. storočia. Snímka tak pôsobí relatívne zábavne a efektne v prvom pláne, ako samostatný záblesk na súčasnej "splatter-comedy scéne", avšak pri pokuse o jeho vsadenie do širších súvislostí neprekračuje hladinu nižšieho priemeru. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

U všech rohatejch a satanskejch modlách, to byla blbovina! Ale krutě zábavná blbovina. První polovina je dokonalá, pravidla metalu a všechno, co k němu patří, uvedení do děje, sympatické hlavní figury. Ve druhé půlce je to bohužel celkem sterilní metalová vybíjená okořeněná komediálními prvky, která už tak nezaujme a není originální, ale natočená je pořád pěkně. Celkově jde o lehký nadprůměr, ale když Heavy Metal Is The Law, tak jednu přihodím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Smrtgasmus“ je gasmem, který se obvykle dostaví, když se místo orků rozhodnete pro změnu ošukat nějakou tu zubatou paní s kosou. „Hloupou a trapnou pičovinou“ determinujete zejména audiovizuální zvratek, u něhož vám slibují vtipné, neotřelé, kůl a brutální smrtmetalové orgie a nakonec předvedou dva dementní umaštěnce, zoufale se pokoušející za doprovodu vyteplených glamrokových transek o amatérský Braindead, jenž humorem i mentálně koresponduje leda tak s vegetativními impulzy pokerovaných chovanců hornických polepšoven. Tolik k základnímu výkladu odborných termitů. A vlastně už ani nemám víc co sdělit. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jako posluchač těch nejtvrdších metalových žánrů jsem se přirozeně na démonický splatter podkreslený metalovou hudbou docela těšil a současně se i podvědomě trochu bál naprostého zklamání... To se naštěstí nekonalo, přestože Deathgasm zůstal napůl cesty... Jednoduchý příběh o partě studentů, kteří díky prokleté písni promění celé městečko ve vraždící, démony posedlé maniaky poměrně rychle odsýpá, hlavní postavy jsou sympatické jedna vedle druhé, gore je v pohodě, ale co tenhle kus sráží je neskutečně trapný humor... Chápu, že natočit vážně pojatý horor s takovýmto příběhem asi není úplně nejjednodušší, ale Howden by se příště měl podívat alespoň na pár hororových komedií, jak v nich má fungovat humor a pro inspiraci ani nemusí chodit daleko... Takže Deathgasm jako splatter docela splnil mé očekávání, i když ke konci začínají stále se opakující scény být trochu únavné, jako komedie vůbec... Jo a z patnácti v titulcích uváděných kapel jsem poznal pouhých pět... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno