Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje sedmý odvysílaný díl Skinheads. Jedna z nejkontroverznějších městských subkultur se v posledních letech pomalu ale jistě zbavuje nepravdivých mýtů okolo svého kmene. Obecná informovanost o původním postoji, smyslu a myšlence Skinheadství nebo kořenech, které sahají až do 50. let na Jamajku, je stále lepší. Nejen hudba, ale především hrdost, styl a zábava je to, co drží Skinheads pohromadě. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Skinheads odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři týpci, který asi tak 10 minut vypráví historky ze svýho skinskýho života a zbytek stopáže tvoří pseudoartistický zpomalený záběry na holohlavce na koncertu, na holohlavce na fotbale, na holohlavce na koncertu, na holovhlavce na plese, na holohlavce, co si na veřejností drandí pelikána a nakonec zase na holohlavce na koncertu. Vypovídací hodnota na půl hodinovej dokument úplně minimální. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skinheadi radi tancujú, nemajú radi benga, majú blbé prezývky a nevadí im uťahovať si zo seba. Ale prosím Vás... Chápem, že na tak krátkej stopáži je ťažké vyjadriť sa k problematike ale stejně očakávam viac než len také to "ehm, hm, chrrr-flus a kurwa fandím!". pretože výpovedná hodnota sa tým blíži asi k tomu, že "síce nie sme náckovia, ale tiež sme trochu pribrzdení". V 69-om by to bolo asi chytlavé a príjemne nenútené, dnes to však nestačí. Potešili papa Bukvičák, Vladko Červený a Zadkova partia, aj keď ich aktivity by mali miesto skôr v časti o hools. Škoda no... ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mě už u několikátého dílu docela zarazilo je, jak je plno "kmenů" zajímavých, ale jak jeho členi nemají prakticky co říci. Každé druhé vyjádření.. chci ukázat, že nejsme jako fašouni.. víc už toho moc nezazní, jen takový balast vyplňující prázdný prostor. To není výtka k tvůrcům, spíš jenom návod k zamyšlení jestli mají "kmeny" co říci.. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rebelstvo vysvetlené lepšie ako v epizóde Punk. Rozumne vybraní zástupcovia subkultúry. Rovnako je poukázané aj na fakt, že len menšina skinheadov sú rasisti. Tento fakt však nie je dôrazne podložený uveriteľným argumentom. Vo výsledku však táto subkultúra nie je niečím, čo by lákalo k ďalším pozretiam. ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty co vědí nedostatečné, pro ty co nevědí tak zmatené a bez potřebných doplňujících informací (např. pochybuji, že by většina diváků ČT věděla kdo to jsou Mods). Celkově hodně zjednodušující pohled, zredukovaný na hudbu, fashion a fotbal. A samozřejmě jak už je u tohoto seriálu zvykem, nesmí chybět pořádná dávka slow motion. To, že zde aktéři svorně vystupují proti rasismu je chválihodné, nicméně trošku rozlišení ve skinheadské subkultuře by ze strany tvůrců rozhodně neškodilo. Pojmy jako SHARP, Redskins případně RASH vůbec nepadly a Trojan byl zmíněn opět jen tak mimochodem a bez vysvětlení. Škoda, možnost přinést úplnější obrázek a vyvrácení některých mýtů ohledně této subkultury přišla vniveč. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama