Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Exotické Borneo, krásná barvitá hudba, viditelné jiskření mezi svůdnou Jessicou a zajíčkem Hughem, vše dohromady v poutavém vyprávění o jedné velké lásce, vlastně o dvou, několika.. Jedním slovem o LÁSCE jako nesmrtelné, jedinečné a vlastně podstatě smyslu života malého bídného červa člověka.☺Stále dokola, ale pořád něčím novým poučné a výjimečné. Mi se to líbilo, neb mě to vtáhlo do dění a to je v pořádku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Truscott, mladý voják britské armády, je jako tisíce jeho vrstevníků odeslán do světa, aby poznal "jak to chodí". V britské kolonii Sarawak se velice brzy seznamuje s krásnou Selimou, která mu je poskytnuta jako "slovník do postele" (voják spí s místní slečnou, a tím se učí jejich jazyk apod). John ale navzdory všem "tradicím" nejprve odmítá, aby se později do Selimy (a ona do něj( zamiloval. A to přece britský důstojník nemůže .... Romantické drama o lásce, která není povolená, zklamání a opětovném probuzení. V hlavních rolích Jessica Alba, Hugh Dancy a krásné exteriéry exotické země, doplněné nádhernou hudbou.... ()

Reklama

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Film, kterému musíte stráááááášně moc odpustit, ale na druhou stranu je to čistě namíchaný lektvar romantického filmu, tak čistý, že si mě něčím získal. Jessica Alba je zde neskutečně smyslná a to ucho, který se do ní zamiluje, jsem ani nevnímal... Příběh je samozřejmě prostinký, ale celková atmosféra, prostředí a hloubka emocí, to tady prostě funguje. Tu spoustu naivních scén a ukázkově béčkových zvratů mi pozitiva silně přebila. Jo a jestli chcete sbalit holku, pusťte jí tohle a pak jí učte cizí jazyk... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak trapný, umělý a patetický scénář jsem už dlouho neslyšel. Slabinou filmu jsou i herecké výkony, ačkoli Jessica Alba je krásná a dobře se na ni dívá. Film je vlastně dobrý jen po vizuální stránce a nic jiného divákovi nenabízí. Ani příběh nestojí za zmínku. Takže sečteno podtrženo 2 hvězdičky a celkově zklamání. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jo, takhle to někdy může dopadnout, když chce člověk civilizovat. Trošku nevím jak tenhle film hodnotit. Příběh je až příliš sladký, místy je to až srandovní, ale na druhou stranu to má celkem originální námět, a naštěstí to neskončilo žádnou trapnou tragédií typu "ona odjela a on to nestihl", nebo "ona utekla a on umřel", protože těch mám plný zuby. Stejně tak těžký je rozhodování o obsazení. Dobrý mi přišel Hoskins i Dancy, a i když se Alba na takovou roli hodí, nemůžu se na ni koukat. Je na ní něco, co mi příšerně vadí. A ještě se tam musely Alba i Mortimerová obě svlíknout, což je pro mne hned o hvězdičku míň. A nelíbí se mi, že je pohlíženo na nemorální život domorodců (málo oblečení, půjčování žen do postele, popravy, zabíjení otrávenýma šipkama...) jako na přírodní, romantický a krásný. Obojí je hnusné. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama