Reklama

Reklama

Naše ženy

(festivalový název)
  • Francie Nos femmes
Trailer

Obsahy(1)

Max, Paul a Simon se znají už 35 let. Spojuje je dlouholeté a srdečné přátelství bez mráčku. Pracovně jsou úspěšní, v osobním životě už tolik ne. Jednou večer se scházejí u Maxe na partičku karet. Simon vypadá přešle. Svěří se kamarádům, že se pohádal se svou ženou Estelle a v záchvatu zuřivosti ji uškrtil. Max a Paul jsou zděšení. Simon je navíc zapřísahá, aby mu poskytli alibi, a on nemusel do vězení. Max a Paul váhají: mají lhát před spravedlností nebo udat svého nejlepšího přítele? (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zlomová noc pětatřicetiletého přátelství. Je to zkouška charakterů. Ti chlapi si vyčtou všecko co se dá, trocha hysterie, trocha hulvátství, ale kamarádství se holt jen tak zahodit nedá. Nakonec přijde ráno a vyjde zase slunce. Těžce konverzační komedie, místy až trochu ukřičená. Ve finále se mi ale líbila. Francis Veber to ale není. Něco tam přeci jen chybí k dokonalosti. 75% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapivě je tahounem Richard Berry, přestože jej mám moc rád, mým nejoblíbenějším francouzským hercem je Auteuil. Ten však tentokrát podle mě nepodává nejlepší výkon. Vyloženě druhé housle hraje Thierry Lhermitte. Místy jsem měl pocit, že všichni lehce sklouzávají k přehrávání. Divadelní pojetí mi vyhovuje, nejvíce mi však uchvátila nádherná francouzština, jež lahodila mým uším. Všichni tři si dávali záležet a díky tomu posouvám směrem nahoru, protože by to za mě bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Reklama

Galerie (17)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama