Reklama

Reklama

Deng yi ge ren ka fei

  • Tchaj-wan 等一個人咖啡 (více)

Obsahy(1)

Mezi studenty univerzity, na níž právě nastoupila i krásná Lee S'-jing (Vivian Sung), koluje hned několik legend. Ty se točí především okolo jistého mladého muže jménem A-Tchuo (Bruce Lu-Si Bu), který se prý kampusem prohání na kolečkových bruslích, v dámských bikinách a přitom za sebou vleče na vodítku místo psa hlávku zelí. Je to blázen, úchyl a nebo má jeho podivné chování nějakou faktickou příčinu? V rámci svého zájmového kroužku má Lee S'-jing za úkol do konce semestru napsat román a ony legendy kolem A-Tchuoa jí jsou předloženy jako inspirace. Jenže jak to tak chodí, s prváky se nikdo nemazlí, a tak je i Lee S'-jing jednoho dne nařízeno, aby pomohla s úklidem zbytečných krámů po předchozích čtvrťácích. Během této činnosti dívka narazí na jistý sešit plný kreseb a poznámek o kávě a její přípravě. A protože ji obsah naprosto pohltí, nějak se jí podaří vběhnout při četbě pod autobus. Naštěstí se jí nic nestane. I ten jeden okamžik však postačí k tomu, aby se Lee S'-jing na první pohled zamilovala. Jenže kdo je ten okouzlující mladík, který jí pomohl na nohy a který se každý den schází s jinou dívkou? Při jeho sledování zavedou kroky Lee S'-jing do nedaleké kavárny jménem Café. Wainting. Love. Ta je známá především tím, že v ní pracuje barmanka jménem A-pu-s', která dokáže na přání zákazníka připravit z kávy jakýkoliv nápoj na míru. Jenže jak to tak chodí, o náhody není nikdy nouze. Kromě toho, že se zamiluje a dostane novou práci, pozná konečně Lee S'-jing i reálného A-Tchuoa – v bikinách, na kolečkových bruslích a s hlávkou zelí v těsném závěsu. (EMIA)

(více)

Recenze (22)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Cafe.Waiting.Love je romantická komedie, jejíž komediální stránka je velice střelená, mému vkusu nelíbivá, za to však stravitelná. Romantická část byla naopak krásná, zpočátku hodně usměvavá, čímž ve mně utvářela pozitivní náladu. Konec filmu si vzal od obou něco, přidal k nim navíc melancholickou část, která mě absolutně vyždímala a dostala. Ještě patnáct minut před koncem jsem váhal jestli dám hvězdičky tři nebo čtyři, ale když přišel zmíněný vyděračský konec, tak je pět jasná volba. Krásný instrumentální soundtrack ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme skvelú romatnickú komédiu od našich ázijských susedov, tentokrát z Tchaj-wanu. A hoci sú niektoré veci trošku absurdné, človeku to nevadí a baví sa na tom. Vivian Sung je opäť príjemná, hoci keby si vybrať, tak v Our Times mi sedela o niečo viac. Hoci na druhú stranu si povedzme úprimne, hrá tam v podstate tú istú rolu, čo tu. Možno v tom mohlo byť menej grilovaných párkov a tofu pudinku a iných "over the top" momentov, ktoré má sice pobavili a fungovali v rámci komédie, no v rámci romantiky a drámy mi to trošku rušili. "Our Times" bol v tomto smere trošku serióznejší a preto to pre mňa asi fungovalo lepšie. Napriek tomu ale romanca funguje, chémia je dobrá, film je príjemný, má pár skutočne krásnych momentiek a ako celok zanechá v človeku po dopozeraní dobrý pocit. Takže odporúčam? Určite. Myslím si, že ako fanúšikovia romantických komédií si prídete na svoje a nájdete v tom dobré momentky, ktoré vám utkvejú v pamäti. Na príjemnú náladu filmu určite bude fungovať. Čeknite si ho a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zavidim Adrianovi. Jeho komentar ma neskutocne navnadil a strasne som si prial, aby som zazil rovnaky zazitok pri sledovani tohto filmu ako on, ale ja som si v nom bohuzial nenasiel zensku postavu, ktora by mi bola spriaznenou dusou. Skoda. Ten ustredny par mi proste nesadol a ich pribeh ma prilis nezaujimal. To uz sa mi viac pacil pribeh toho druheho paru, ale ked doslo k jednemu zasadnemu odhaleniu, tak ma to znova nechalo chladnym. Proste mi cely ten film pripadal taky priemerny. Co ma dost prekvapilo vzhladom na velmi dobry predosly Giddensov film. Ale tentokrat ho nereziroval, tak problem bude asi v reziserovi. Na prvy pohlad to ma vsetky atributy ako You are the apple of my eye, ale vysledny mix je taky obycajny. Obcas som sa trochu zasmial, obcas som sa skoro dojal, ale nikdy ma to neohurilo naplno. Davam tomu sklamane 3* a ostatnym prajem, aby si tam nasli postavu, ktora si ich podmani. Ja si idem znova pustit Moment to Remember. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantika z Taiwanu, ale treba si k nej nájsť cestu. Dlhý čas som sa nevedel zbaviť pomerne rozporuplných pocitov, keďže viacero stránok mi výborne sadlo, ako veľmi sympatická hlavná hrdinka, perfektný vizuál, ktorý je skutočne okulahodiaci a viacero línií, z ktorých bolo cítiť potenciál, ale zároveň sa tu nájde aj niekoľko skôr rušivých prvkov. Hlavne je tu zbytočne moc humoru, pričom väčšina z neho ma aj tak nebavila, aj keď zase scéna so snahou pobozkať dievča z druhej polovice nemala chybu a tiež to nemuselo byť až tak absurdné, pri takom štandardnom civilnejšom prevedení by sa mi to páčilo viac. Ale aj tak sa mi na to vďaka spomínaným kladom pozeralo dobre a v druhej polovici, keď humor trochu ustúpi romantike sa to ešte o niečo vylepší. Inak film tvoria tri prepojené dejové línie, tá hlavná s dievčaťom a dvomi mladíkmi je bez väčších problémov, pričom v druhej polovici prinesie aj úplne nečakaný a výborný zvrat, ktorý tomu dodá nový náboj a dosť ma bavilo aj všetko súvisiace s kaviarňou a postavou baristky, len škoda, že práve tá nemá viac priestoru, ten jej seriózny prístup bol sympatickým protikladom celkovému absurdnému prevedeniu filmu. A línia so samozvaným gangsterom ma už ani moc nezaujímala, ale aspoň nenudí. Po stránke obsadenia to jedine chcelo charizmatickejšie mužské postavy, ktorým by sa dalo aj fandiť, tu ma nikto výraznejšie nezaujal, ale zase ženské zloženie je dostatočne kvalitné a práve tie to celé ťahajú. Takže po niekoľkých úpravách to mohla skvelá žánrovka, ale aj takto sa mi to páčilo a s radosťou si to ešte niekedy pozriem. 75% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulítlá komedie ze školního prostředí, kde se misí trochu hrubší humor, ale zároveň také magický neorealismus. Siying jako členka literárního klubu hledá inspiracim A-Tuo, ostuda školy, který chodí divně oblečen a ještě divnějši se chová je ideální materiál. Zpočátku si říkáte generická školní, nostalgická romance, jenže příběh se rozvine nečekaným směrem, ty postavy nejsou pouze ulítlé, ale taky milé. Některé fórky jsou neskutečná palba, je to krásně pábitelské, skoro až surreálné. Perfektní příběh, fórky, velice schopné obsazení, film si s vámi hraje, ale trpělivost se vyplácí a vydoluje velké emoce, jedna z nejoriginálnějších školních romancí minulé dekády. Mimochodem Marcus Chang a Vivian Sung se tady poprvé setkali ve filmu. ()

Galerie (140)

Reklama

Reklama