Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew (Mathieu Ratthe) so svojou ženou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. - Po viac ako dvoch rokoch som sa konečne dočkal a už dlho ma niečo nepotešilo tak ako tento horor. Found Footage forma tu funguje perfektne a tak kreatívne využitie ako na kukuričnom poli som už dlho nevidel. Umiestnenie na chatu u jazera bolo ako vždy funkčné. Efekty sú v rámci rozpočtu perfektne spracované, nepôsobia otravne a atmosféru to buduje ideálne. Postavy sú už od začiatku velmi sympatické a tvorcovia nestrácali čas a akciu rozbehli hneď v úvodných minútach. Všetko vyvrcholí parádnym a efektívnym záverom, v ktorom sa všetko vyjasní a naplní sa perfektne zvolená stopáž. Na režijný debut s viacmenej amatérskym hereckým obsadením sa to podarilo výborne, aj keď tu je samozrejme mnoho začiatočníckych chýb a vecí, ktoré sa dali vidieť v desiatkach iných hororov a na celkovom dojme tomu uberá aj obmedzenie PG-13 ratingom. A aj keď som velmi pokojný človek, tak by som hlúpych kritikov z Metacritic chytil za držku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když je americko-kanadský snímek „The Gracefield Incident“ z ranku found footage, tak rozhodně má své kvality, minimálně z hlediska svého technického provedení. Herecky není nijak přesvědčivý, dějově nijak nepřekvapí, ale když ho budete sledovat, budete mít pocit, že něco vidíte, že tu skutečně je něco, co má přidanou hodnotu. Ani tak to ale nestačí alespoň na průměr. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl desítky, možná i stovky found footage hororů, a Gracefield Incident rozhodně nepatří mezi ty, které si budu na svém novém 10TB Seagate disku, kam se mi vejdou tisíce, možná i desítky tisíc hororů, opakovaně přehrávat. Snímek do daného subžánru bohužel nevnáší žádné inovativní prvky a ona eye-cam, nad kterou se zde někteří hororově méně vzdělaní uživatelé nadšeně rozplývají, již byla k vidění například ve Wingardově segmentu Phase I Clinical Trials v rámci úspěšného hororu V/H/S 2. Zklamalo mě i použití jistých CGI elementů, které některým scénám mírně ubralo na realističnosti. Atmosfericky se však Gracefield Incident poměrně vydařil a nebýt přestřelené stopáže, nepochybně by si odnesl vyšší hodnocení. Závěrečná půlhodina naneštěstí vyústila v příběhovou repetitivnost a dílo zkázy pak dokonal zcela nepatřičný happy end. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už samotné plakáty toho prozrazují až příliš, takže i těm pomalým musí být po pár minutách jasné, že tu nepůjde o žádného Yettiho. Snímek je další variací na téma partička lidí uprostřed lesa, kterým na záda dýchá návštěvník z kosmu. Tečka. Je sice fakt, že děj poměrně frčí, postavy občas přemýšlí (!) a nápad umístit kameru do oka jednoho z protagonistů je dokonce výborný, ale cukrkandlový závěr tohodle ražení je vážně na facku. Pokud vás tedy už dávno nebaví FF forma, pobíhání v lese (případně v kukuřičném poli) a dlouhé zírání do tmy s následující lekačkou, svou pozornost upřete jiným směrem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já horůrky se setkání s UFO mám rád a nevadí mi ani, když jsou natočeny jako food footage. Děj je podobný jako u jiných filmů, tady je kamera dokonce v oku jednoho protagonisty. Největší problém nastává, jak už tomu bývá, v chování postav, které film schazuje. Zase si tu lidi stěžují, že obraz je roztřesený atd. ale musíte si uvědomit, že kdyby se to tak skutečně točilo, tak to bude ještě horší a už vůbec by se na to koukat nedalo. Tohle prostě k FF patří a na můj vkus to zase působí právě moc uměle, že třeba kamera zabírá postavy, i když bych já na jejich místech raději natáčel okolí, kdyby najednou něco vyskočilo. Nikdy to nebude dokonalé, ale s tím se musí počítat. Finále je tak trochu překvapivé a zajimavé, zase přineslo něco nového a loď vypadá dobře, takže bych se nezlobil za nějaké pokračování s nějakým jiným příběhem. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama