Reklama

Reklama

Příběh boha

(seriál)
  • Česko Příběh boha s Morganem Freemanem (více)
Ukázka z filmu

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Vydejte se s Morganem Freemanem prozkoumat duchovní sféru v našich životech a najít odpovědi na otázky s ní spojenými. Při svém putování po celém světě náš průvodce navštíví největší náboženské obřady, jako jsou pouť do Mekky nebo hinduistickou pouť Kumbhaméla v Indii, ale i přední vědecké laboratoře, aby zjistil, jak se neurověda a kosmologie protíná s tradiční náboženskou doménou. (National Geographic)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál se zabývá nejen tématem Boha, a jak ho vnímají různá náboženství, ale také tématem smrti, jakési komunikace s mrtvými, možnostmi přežití duše a zda duše vůbec existuje, dojde i NDE zážitky, objeví se úvahy o zlu, kde se bere a zda ho máme v sobě. Přitom Morgan Freeman cestuje po Asii, Americe, Africe (zde většinou jen po Egyptě), Evropě a ptá se různých představitelů církví, věřících, vědců, historiků a dalších. Po pravdě jsem čekal víc. Každý díl je uměle natahovaný na skoro hodinu i s reklamou, spousta informací je známá a nijak objevná, a jen sem tam něco zaujme (třeba ochranný duch jezera - mimochodem, jezera špinavého, že nevěřím jeho uzdravovacím schopnostem). Zdálo se mi, že tvůrci nebo sám Freeman poněkud tíhnou k buddhismu a částečně hinduismu, dostával častější prostor i rozhovory byly vedeny tak nějak umírněněji, a to dokonce i u jednoho buddhistického kněze, který ani netušil, jak se do úřadu dostal. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale když úroveň vědomí tvůrců nepřesáhne alespoň 550 je bezcenný...😶 Mimochodem jako všechno co za něco stojí nenajdeme venku .... ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Popularizacia VEDY je vzdy chodza po tenkom lade. Pod autorom scenara sa prelomil a co i len trochu vedecky zalozeny clovek sa musi vykupat v ladovej vode. Z Morgana vyzaruje fluidum osobnosti, ale to na kvalitny dokument nestaci. Ani private Jet a slusna kamera. Serial zostava na polceste. 50% ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman cestuje po svete súkromným Jetom, aby sa pýtal ludí roznych kultúr na Boha. Zamýšla sa nad smrťou, zlom, peklom, hriechamy, nebom a pod. Problémom však je, že tomu chýba kritické myslenie, dostatočné dokazy a pod. Je to plné obecných vecí, občas polopravd a domnienok, ktoré sú však v kontexte prezentované ako fakty. Divák sa skutočne nič nového nedozvie. Sú to nekvalitné dokumenty. Velmi slabé. ()

Reklama

Reklama