Reklama

Reklama

Mezipřistání

  • Francie Voir du pays (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po skončení jejich služby v Afghánistánu dostanou dvě mladé vojínky společně se svou jednotkou tři dny na „zotavenou" v pětihvězdičkovém letovisku na Kypru. Ale zapomenout na válku a násilí není tak snadné. Cestou domů z Afghánistánu se skupina francouzských vojáků zastaví na Kypru, kde mají čas na „dekompresi" – tři dny ve sluncem zalitém letovisku, kde podstoupí intenzivní psychologickou první pomoc, aby se zbavili válečných traumat. Zde, mezi křišťálově modrou vodou a hordou turistů, musejí Marine s Aurorou – dvě z pouhých tří žen v jednotce tvořené převážně muži – čelit vzteku, traumatům a sexismu v armádě, zatímco se ze všech sil snaží přizpůsobit „normálnímu" životu. Toto strhující drama, které získalo cenu za nejlepší scénář v sekci Un Certain Regard filmového festivalu v Cannes, nabízí vskutku vzácný pohled na šrámy, které válka zanechala na duších vojínek. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je z ranku poctivých evropských dramat na základě těžko otevíratelných evropských stigmat. Francouzští vojáci a vojačky se vrací z Afghánistánu a armáda jim připraví tři dny relaxu na národnostně schizofrenním Kypru. Lepší místo by si snad ani vybrat nemohli. Standardní Francouz toho ale o Kypru ví asi tolik, jako já o pletení pánských svetrů, takže je z kraje musí poučit, kde to vůbec jsou, a že se opravdu jedná o Evropu. Následuje vcelku zajímavá sonda do hlav jednotlivých vojenských bezmozků a na závěr dojde k mírnému vyfouknutí emocí, které nijak zásadně nešokuje, jak by mohlo. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film u kterého máte dojem že režiser ani neví co točí.Sice aktuální téma ale realita je někde jinde.Divák by se asi měl ptát a dozvědět se odpověď :co se děje v hlavách před tím než se rozhodnou vojáci na tu misi jít.Pokud mají prioritu jako ta holka = zabezpečení rodiny ,pak jim v reálu ze všeho může přepnout ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Psychologicky věrohodný obrázek, jak válka škodí lidským duším. 1) Ženy v profesionální armádě. Posttraumatický stres. Psychologický debriefing jako krizově intervenční technika._____ 2) Trochu rozpačitý, i když logický konec._____ 3) Docela zajímavý film, na který ale za pár týdnů zapomenu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som rád, že v reflexii súčasných horúcich európskych a svetových tém sa dostalo aj na vojakov, ktorí riešia svoje traumy z bojov na blízkom východe. Navyše ide o traumy veteránov vo veku sotva prekračujúcom dvadsiatku. Tie traumy sú nám ale predstavované prostredníctvom princípov psychodrámy, francúzska armáda je dokonca tak technicky vyspelá, že ide o 3D simulácie. Ale k čomu to vám nakoniec je, keď obsah vašej hlavy sa do žiadneho prístroja premiestniť (zatiaľ) nedá. A k čomu vám to je, ak si vás konflikty nájdu aj v tom našom "skutočnom" svete. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o zpětných účincích války na jednotlivce. Postavy nejsou melodramatické, ani odtržené od reality. Prostě jsou. Tato metoda je nyní v psychologii hodně používaná i u profesionálů jako jsou hasiči, záchranáři apod. Je to dobře odpozorováno a celkově dobře nakomponováno. Napětí stoupá po horolezeckém laně a je zabaleno do dobrých hereckých výkonů hereckého souboru. Je to dobrý film. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama