Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Recenze uživatele celticek k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2015) (S01) 

Parádní záležitost. V některých momentech mi bylo až fyzicky zle. Síla peněz a státu je mocná. Nevěřím, že by byli nevinní. U Stevena je to těžší (těch 18 let za první vyfabulovaný případ je totální kolaps právního systému), Brendan je zřejmě jasný i přes jeho zjevnou inteligenční jednoduchost. Až jeho chování mě ale přesvědčilo, že Steven čistý nebude ani omylem. O to ale ani tak nejde. Spíše jde o neskutečně odfláklý přístup a neprofesionalitu státních složek od policie přes vyšetřovatele až po žalobu a porotu. Důkazy nejsou přesvědčivé, zúčastnění dávají přednost emocím před logikou a vědou. Posrali to poprvé a podruhé si reputaci moc nezvedli. Žádné DNA, žádná krev, evidentně nastrčený klíč, naočkovaní svědci. Nejvíc mě přikovali do sedačky metody forenzních vyšetřovatelů a Averyho obhájců - těm bych svěřil svůj život do rukou hned. Systém se musí pořád prověřovat. Jakkoliv. Druhá série právě začíná, jdu na to. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Tak v první sezóně se mi zdáli právníci od Averyho dobří, ovšem Kathleen je ještě jiná liga. Zarputilost a inteligence. Když si je stát tak jistý svou neomylností - nechápu proč jí nedají šanci testovat holeň Terezy a úmyslně to schovávají za dar rodině Halbachových, snaží se to zahrát do autu. Je tam tolik dír v celé posloupnosti událostí = něco smrdí. Neříkám, že Avery je nevinný, ale kdoví, jak se vše odehrálo. Kdyby ale nevinný byl, tak by asi vypovídal. Těžko říct. Forenzní věda mě úplně rozbila, je to parádní věc. Jo a Kratz je největší zmrd. Nesympatická vyžraná hlava, která ještě navíc obtěžuje mladé holky a má ty koule vykládat něco o morálce. Kokot. ()

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama