Reklama

Reklama

Weiner

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Americký politik Anthony Weiner se neblaze proslavil skandálem, po němž v roce 2011 rezignoval na post kongresmana za Demokratickou stranu. Na veřejnost se dostala jeho svérázná intimní fotografie, kterou sdílel na sociálních sítích. Dokument sleduje jeho pokus o návrat do vrcholné politiky. Weiner bojuje o post newyorského starosty a nechává filmaře velmi zblízka nahlížet do zákulisí své volební kampaně. Svých sexuálních dobrodružství se ale navzdory skandálu a podpoře své ženy nevzdává. Sledujeme Weinerův marný boj s médii, která až umanutě soustřeďují svůj zájem na jediné téma. Snímek inspiruje k zamyšlení nad hranicemi soukromí, nad silou médií i nad soudností politiků. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

existimi 

všechny recenze uživatele

Sranda, kterou nevymyslíš, tyjo. Weiner ale ano. Vlastně spíš jeho "kašpárek" ano. Poselství dokumentu je jasné: "Chlapi, myslete hlavou a ne pér..., může vás to stát všechno." ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Dokument sleduje charismatickeho demokratickeho politika a jeho kampan, kdy se po skandalu se "sextingem" snazi vratit do vrcholne politiky. Pro nekoho, koho politika nezajima, absolutne o nicem. Pro me velmi zdarila sonda do politickeho zakulisi podivne zeme US and A. 4/5* ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Co si z toho vzít? Někdo vidí poselství filmu v tom, že se nemá "myslet pérem" (existimi), někoho jiného film zase inspiruje k "zamyšlení nad hranicemi soukromí, nad silou médií i nad soudností politiků" (obsah Jednoho světa). Nic proti, tahle témata tam určitě jsou podstatná. Dost mě ale překvapuje, že nikdo nezmiňuje pro mě ještě jednu zásadní věc: pokrytectví americké společnosti. Co tamější média a lidi (v liberálním New Yorku!) dokážou roztočit za kolotoč kvůli takové prkotině, nad tím zůstává rozum stát. Doufám, že něčeho takového se v naší kotlině jen tak nedočkáme. __________ EDIT (po prosazení hnutí woke, obviněních vůči Dominiku Ferimu...): Uběhlo 5 let a svět se poněkud změnil, tak sem přidám malý dovětek: Tehdy jsem vůbec netušil, že posílání fotek vlastních penisů ženám (tzv. dickpic) je ve společnosti tak rozšířená činnost. Myslel jsem, že to dělají jen úchylové a cvoci. (Kdo jiný by na sebe vyráběl kompromitující materiál?) - Teď už vím, že to není prkotina, ale patologický jev, který se objevil už i v naší kotlině (byť novinář J.Hošek žil dlouho v Británii) a je nutné se vůči němu vymezit. Na druhou stranu fakt nejsem zastánce lynčů, a to ani mediálních. Všichni by měli znát míru: souzení i soudci. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Kdyby s tímto příběhem vznikl klasický hraný film, měl bych ho za zábavnou, absurdní komedii ve které si tvůrci pustili představivost na špacír, jenže ono se jedná o skutečný příběh, který je stále zábavný, ale zároveň díky své autentičnosti také značně šokující a smutný. Aféra Anthonyho Weinera je poměrně známá a hutně medializovaná, nicméně i tak nabízí dokument spoustu nových skutečností a díky bezprostřednímu přístupu do zákulisí života hlavního aktéra a jeho následné sebereflexi se jedná o neskutečně upřimné dílo, které se kouká na komickou aféru vážně a ukazuje, jak zásadně a negativně ovlivňuje životy všech zúčastněných. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama