Reklama

Reklama

Moje teta v Sarajevu

(festivalový název) (TV film)
  • Švédsko Min faster i Sarajevo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jediný kontakt Zlatana s jeho rodnou Bosnou představují peníze, které posílá své staré tetičce. Jeho 18letá dcera Anja se ovšem rozhodla poznat své kořeny a pozve otce na cestu do města, ze kterého v době balkánské války prchl. Zlatan jede, avšak s obavou, jak by Anja reagovala, kdyby se v Sarajevu o jeho minulosti dozvěděla věci, o nichž on sám ani po dvaceti letech stále nedokáže mluvit. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (6)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Což o to. Příběh je to dost zajímavý. Ale ten samotný nadprůměrný film nedělá. Snímek je děsně krátký, což mi připadalo jako divákovi trochu podraz. Ve výsledku Moje teta působí deřavě a přestože, je prakticky vše podstatné řečeno, po projekci jsem cítil, že to bylo trochu rychlé a odbyté. Je to jako když malujete obraz. Vezmete si papír a začnete načtrávat. Pozorovatel vašeho malování se začne o váš obraz zajímat a čeká co z toho co z něho vznikce. Vy na papír svým výtvarným úměním přenesete myšlenku, kterou jste chtěl, ale obraz už nedomalujete. Asi nějak takhle to je s tímto filmem. Rozuzlení se dozvíte, ale u toho to končí. A taky mě moc neuspokujili herecké projevy. Hlavní představitel má sice příjemný hlas, ale role se mu věří těžko. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film je založen na očekávání, v co že vyústí jedna ohromná, čirým zoufalstvím vynucená lež a na odhalení jednoho dávného tajemství. Odpověď na první výše zmíněnou neznámou mě uspokojila, ve druhém případě v mých očích ale totálně selhal představitel hlavního hrdiny. Jeho návrat k tragickým událostem z doby před dvaceti lety jsem mu nebyl schopen uvěřit. Stejně tak nepřesvědčivé pro mě bylo totální finále. Na to, abych ho přijal, jsem už příliš okoralý. Být mi o dvacet míň, viděl jsem uvěřitelný, velmi dojemný příběh. ()

trepka 

všechny recenze uživatele

Sarajevo je prostě Sarajevo a Zlatan, jeho dcera, teta a všechny ty ostatní postavy kolem jsou jeho vrstvami. Podle mě krásně natočený film, čistě a poutavě, bez šokujících scén a přesto velmi silně vyjadřující, jak strašná válka je, hlavně pro civilisty, kteří v té realitě prostě jenom existují. Jo a Zlatan má asi nejvíc dobrácký obličej, jaký jsem ve filmu viděla. ()

plo koon 

všechny recenze uživatele

Citlivý film, který na malé ploše řekne vše, co řečeno býti má a dokáže hlavního hrdinu dokonale demaskovat. ()

Reklama

Reklama