Reklama

Reklama

Manos: The Hands of Fate

  • USA The Lodge of Sins (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Rodinka při cestě na dovolenou musí vzít zavděk noclehem v osamělém statku. Zde je ubytuje podivný Torgo a rodina brzy pojme podezření. Ve statku totiž sídlí kult ďábelského Mistra a únik odsud nebude lehký... (Ertai)

Recenze (27)

rawen odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavé - příšerný film, herecké výkony žádné, příběh směšný, gradace nulová, film je poslepovaný ze scén točených na různý materiál, dialogy otřesné, celek navíc veskrze nudný a směšný --- a přesto mě Manos - Hands of Fate (ještě nedávno nejhorší film všech dob na imdb.com) uráží o dost míň než některé sračky české provenience... Za tento samotný fakt bych dal možná i jednu hvězdičku, ale zase bych se pak na sebe nemohl podívat do zrcadla :) takže odpad ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh rodinky, ktorá na ceste za občerstvením zablúdi do domu satanskej sekty je jednoduchý a plný absurdných dialógových i dejových zvláštností. Do odpadu ho však automaticky hodiť nemôžem. Predovšetkám kvôli postave permanentne psychedelicky mimózne sa trasúceho správcu domu, držiaceho v ruke palicu so zhrdzavenou vidličkou, či čím na jej konci. Ten si za svoj výkon zasluhuje absolutórium. Ďalšími čerešničkami na trashovej torte je bitka žien v bielych šatách, správanie sa vodcu sekty, jeho manželkami spochybňovaná autorita. A kulisy. Vybrakovaná knižnica s pár pohodenými knihami, kamenné lôžko, čierno-červené rúcho lídra satanistov a predovšetkým čierna kamenná busta predĺženej hlavy. Identickú sochu spomína vo svojej autobiografii švajčiarsky maliar a sochár Hans Ruedi Giger, pričom v súvislosti s jej verejným vystavením spomína pár veľmi zlovestných príbehov, po ktorých sa zlovestnej busty navždy zbavil dôsledným ukrytím v pivnici. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Ted Mosby měl zatracenou pravdu, Plan 9 je ve světle Manosu umělecké dílko.Těžko říct, jestli to je nejhorší film všech dob, protože spousta pecek od Asylum tomu může směle konkurovat, ale i tam lidi něco o filmařině vědí, tady je to slezina prodavačů hnojiv a hipízáků sjetých LSD snažíc se tvořin film a dost to bolí.10% za to, že si někdo splnil sen a jeho nedomrdlý výtvor se stal prakticky kultovním, protože Warren dozajista netušil, že jeho dílo bude sledovat kdejaký znuděný týpek uprostřed noci v roce 2014 v Čechách :) Třeba si v roce 2050 bude někde v americe nějakej znuděnej Android pouštět Babovřesky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nieže nízkorozpočtová, ale priam ultranízkorozpočtová záležitosť, hraničiaca skoro až s amaterizmom, ktorá skrze sektárinu mala asi nahnať strach, je však iba na posmech. Toporní herci, prázdne frázy, lacné kulisy a bajúzatý záporák v plášti, ktorý je doslova na smiech. Nechtiac pobaví aspoň postava Torga, ktorý ako keby mal neustále epilepsiu. Ak niekto čaká na nejakú trilerovú scénu, nedočká sa. Iba ak hypnózy alebo školkárskych súbojov žien v bielych šatočkách na piesku. Sú však aj horšie filmy. ()

Dreadd odpad!

všechny recenze uživatele

'Manos' the Hands of Fate vytvořil úplně novou hranici nevkusu. Díky některým vytrvalým exotům, jejichž smyslem virtuální existence je diskreditace statistik hodnocení má sice tohle podivné dílo 27%, ale nenechte se zmást, velmi dobře by se vyjímalo mezi nejhoršími filmy všech dob. Nenapadá mě vlastně vůbec nic, v čem by Manos vynikal a když se k tomu připočte fakt, že sám autor nikdy nepochopil, proč se jeho film lidem nelíbí a sám byl na něj velmi hrdý, vychází z toho naprosto jasné hodnocení. Dokázal bych pochopit obrazovou (ne)kvalitu, k dispozici byla pouze primitivní technika, ale i tak je ten film tak špatný, že nechcete věřit tomu, co vidíte. Scénář (pokud vůbec někdy existoval) vytvořil tak stupidní zápletku a charaktery, jaké nebyly snad ani v Kameňáku. Výkon herců ve vás vyvolává představu, že Agáta Hanychová měla za svou roli v Crash Road dostat Oscara. Obzvlášť když zjistíte, jak může vypadat filmová facka nebo ženská rvačka. Navíc se natáčelo bez zvuku a vytvořený dabing nejen nesedí, ale ani nedává smysl. To celé je korunováno nejhorším střihem, jaký jsem kdy viděl. A tak jediným důvodem, proč se podívat na Manos zůstává, že nevěříte tomu, že je skutečně tak špatný. ()

Zajímavosti (15)

  • Přestože film diváci vůbec nepřijali dobře, režisér Harold P. Warren na něj byl hrdý a nosil kostým Pána každý rok na Halloween. (Dreadd)
  • Kameraman Benjamin Solovey objevil původní materiál na 16mm filmu ve velmi dobrém stavu. Ponechal si ho, kdyby náhodou chtěl někdo vydat film na Blu-ray. (Dreadd)
  • Prodavač hnojiv Harold P. Warren natočil Manos jako odpověď na sázku, že dokáže sám a z vlastních prostředků natočit film. To se mu sice s pomocí kompletně neprofesionálního štábu povedlo, odpovídá však tomu i výsledek. Kvůli neumětelské technické stránce, prostinkému příběhu a bizarním charakterům je Manos považován za jeden z nejhorších filmů všech dob, zároveň ale i za dílo svým způsobem kultovní. (Ertai)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno