Reklama

Reklama

Manos: The Hands of Fate

  • USA The Lodge of Sins (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Rodinka při cestě na dovolenou musí vzít zavděk noclehem v osamělém statku. Zde je ubytuje podivný Torgo a rodina brzy pojme podezření. Ve statku totiž sídlí kult ďábelského Mistra a únik odsud nebude lehký... (Ertai)

Recenze (27)

Dreadd odpad!

všechny recenze uživatele

'Manos' the Hands of Fate vytvořil úplně novou hranici nevkusu. Díky některým vytrvalým exotům, jejichž smyslem virtuální existence je diskreditace statistik hodnocení má sice tohle podivné dílo 27%, ale nenechte se zmást, velmi dobře by se vyjímalo mezi nejhoršími filmy všech dob. Nenapadá mě vlastně vůbec nic, v čem by Manos vynikal a když se k tomu připočte fakt, že sám autor nikdy nepochopil, proč se jeho film lidem nelíbí a sám byl na něj velmi hrdý, vychází z toho naprosto jasné hodnocení. Dokázal bych pochopit obrazovou (ne)kvalitu, k dispozici byla pouze primitivní technika, ale i tak je ten film tak špatný, že nechcete věřit tomu, co vidíte. Scénář (pokud vůbec někdy existoval) vytvořil tak stupidní zápletku a charaktery, jaké nebyly snad ani v Kameňáku. Výkon herců ve vás vyvolává představu, že Agáta Hanychová měla za svou roli v Crash Road dostat Oscara. Obzvlášť když zjistíte, jak může vypadat filmová facka nebo ženská rvačka. Navíc se natáčelo bez zvuku a vytvořený dabing nejen nesedí, ale ani nedává smysl. To celé je korunováno nejhorším střihem, jaký jsem kdy viděl. A tak jediným důvodem, proč se podívat na Manos zůstává, že nevěříte tomu, že je skutečně tak špatný. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh rodinky, ktorá na ceste za občerstvením zablúdi do domu satanskej sekty je jednoduchý a plný absurdných dialógových i dejových zvláštností. Do odpadu ho však automaticky hodiť nemôžem. Predovšetkám kvôli postave permanentne psychedelicky mimózne sa trasúceho správcu domu, držiaceho v ruke palicu so zhrdzavenou vidličkou, či čím na jej konci. Ten si za svoj výkon zasluhuje absolutórium. Ďalšími čerešničkami na trashovej torte je bitka žien v bielych šatách, správanie sa vodcu sekty, jeho manželkami spochybňovaná autorita. A kulisy. Vybrakovaná knižnica s pár pohodenými knihami, kamenné lôžko, čierno-červené rúcho lídra satanistov a predovšetkým čierna kamenná busta predĺženej hlavy. Identickú sochu spomína vo svojej autobiografii švajčiarsky maliar a sochár Hans Ruedi Giger, pričom v súvislosti s jej verejným vystavením spomína pár veľmi zlovestných príbehov, po ktorých sa zlovestnej busty navždy zbavil dôsledným ukrytím v pivnici. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý nejhorší film, jaký jsem kdy viděl. A myslím, že jsem toho viděl dost (i z toho negativního spektra), abych tím mohl komentář ukončit.. Ale pozor, je to zároveň jasný kult!! (hlavně první scéna s Torgem a slepičí dohadování všech manželek šíleného vůdce kultu) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Houfy naočkovaných ´kritiků´ káží, že jde o nejodpadovější brak na světě. Hoďte na ně sít´, povinně je zasvětím do nejnehoráznějších céček, co kdy humanoid vyzvracel na celulojd. Působivá reklama, ale zaujme i herecký výkon ztripovaného Torga (napůl člověk napůl koza) a v jeho přítomnosti hudební kulisa naléhavého klavíru. John Reynolds (Torgo) spáchal sebevraždu ještě před nechvalnou premiérou snímku, protože léta trpěl depresí. Šikovná je i známá modelka Diane Adelson v hlavní roli Margaret. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ed Wood má velice silnýho konkurenta. Jelikož tenhle kousek je častokrát označován a může se honosit nálepkou jednoho z nejhorších filmů kinematografie. Lze s tím možná v určitým směru i souhlasit. Zároveň je tento snímek v určitých kruzích kultem. A není se čemu divit protože něco takovýho se opravdu nevidí každej den. Takže pro velmi otrlé diváky by měl být film jasnou volbou. Zejména pak kvůli Johnu Reynoldsovi kterej tu ztvárnil věčně vycukanýho a motajícího se Torga. Což je určitě jedna z nejpodivnějších postaviček v dějinách filmu. Herci a štáb vzpomínají, že Torgo(John Reynolds) byl během natáčení na LSD což částečně vysvětluje i jeho neustálé škubání a zmatený chování. Jak je uváděno i ve zdejších zajímavostech tak John Reynolds spáchal sebevraždu měsíc před premiérou filmu. Manos: The Hands of Fate je bezesporu špatným filmem ve všech směrech(herectví, scénář, režie, střih,...) ale je to tak špatnej kousek, že se z něj zároveň stala i kultovní záležitost které prostě odpad z mnoha důvodů dát nemůžu. Proč? Jeden z důvodů je i ten, že jsem se u toho dobře bavil. Minimálně 3hvězdy prostě dát musím. PS. Klidně si tenhle snímek v budoucnu rád zopakuju a věřím, že tohle svoje hodnocení o hvězdu i navýším. ()

LION-MR.T odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Co k tomu říct,kdo to viděl mě pochopí. Po technické stránce je to ubohé,ale berme v úvahu jeden fakt. Tehdy to amatéři měli dost složité,protože jejich kamerky byly hrozné,dnes s digitálními kameramy může být amaterský film snesitilnější,ale u tohle prohrává i herecké obsazení a hudba celková nuda příběhu. Odpad a nevím jestli to vážně není jeden z nejhorších filmů,ale viděl jsem i podtstatně i snesitelnější blafy jako je třeba Wanda, the Sadistic Hypnotist http://www.csfd.cz/film/202047-wanda-the-sadistic-hypnotist/ ,ale i tomu jsem dal 3 hvězdičky,ano tři hvězdičky,ikdyž v obou případech šlo o prototyp nejhorších filmových tvůrců,tady jsme snad skoro na samotného vrchu hory Olymp coby nejhorších filmových tvůrců,ale kdo ví,možná,že potkám ještě daleko něco horšího,ale to snad ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak Warren to pohnojil dokonale. Už jenom naprosto tragický začátek střídá tragický prostředek aby se dostal k tragickému konci. Tohle je totálně špatnej film. Warren neměl vyloženě špatnou látku ale totálně jí zprasil. Ne že by mi vadyly špatné scény či cokoliv podobného ale Warren se snažil udělat něco s postavama a to se mi vymstilo, takhle ukecané lidi bych taky zabil. Špatnej film ve špatným slova smyslu. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Ted Mosby měl zatracenou pravdu, Plan 9 je ve světle Manosu umělecké dílko.Těžko říct, jestli to je nejhorší film všech dob, protože spousta pecek od Asylum tomu může směle konkurovat, ale i tam lidi něco o filmařině vědí, tady je to slezina prodavačů hnojiv a hipízáků sjetých LSD snažíc se tvořin film a dost to bolí.10% za to, že si někdo splnil sen a jeho nedomrdlý výtvor se stal prakticky kultovním, protože Warren dozajista netušil, že jeho dílo bude sledovat kdejaký znuděný týpek uprostřed noci v roce 2014 v Čechách :) Třeba si v roce 2050 bude někde v americe nějakej znuděnej Android pouštět Babovřesky. ()

rawen odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavé - příšerný film, herecké výkony žádné, příběh směšný, gradace nulová, film je poslepovaný ze scén točených na různý materiál, dialogy otřesné, celek navíc veskrze nudný a směšný --- a přesto mě Manos - Hands of Fate (ještě nedávno nejhorší film všech dob na imdb.com) uráží o dost míň než některé sračky české provenience... Za tento samotný fakt bych dal možná i jednu hvězdičku, ale zase bych se pak na sebe nemohl podívat do zrcadla :) takže odpad ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nieže nízkorozpočtová, ale priam ultranízkorozpočtová záležitosť, hraničiaca skoro až s amaterizmom, ktorá skrze sektárinu mala asi nahnať strach, je však iba na posmech. Toporní herci, prázdne frázy, lacné kulisy a bajúzatý záporák v plášti, ktorý je doslova na smiech. Nechtiac pobaví aspoň postava Torga, ktorý ako keby mal neustále epilepsiu. Ak niekto čaká na nejakú trilerovú scénu, nedočká sa. Iba ak hypnózy alebo školkárskych súbojov žien v bielych šatočkách na piesku. Sú však aj horšie filmy. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Kde tohle nabralo 30% ? Tohle je prostě největší sračka v historii filmu, přesto ale dávám jednu hvězdu, a to za postavu Torga, z které je tak trochu kult. Jinak je to ale nesmyslná jízda amatérismu. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

PP anebo příšerná pičovina. Tři hrůzy, které mě dostaly nejvíce - hudba, "souboj" žen a Manosova róba. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Srdce milovníka zlých filmov zaplesá ako by našiel v hovne pistáciu. Manos the Hands of Fate je väčšia a nemtavejšia zhovadilosť než som dúfal. Dementná rodinka na výlete sa doslova vnúti do domu spravovaného roztraseným mimoňom a ešte si od toho postihnutého chudáka nechajú nosiť batožinu. Ak človeku z filmu niečo utkvie v pamäti je to práve Torgo, lebo ani mimozemšťania na LSD nie sú taký divný a jeho herecký výkon opitého kung-fu majstra po mozgovej príhode je ako halucinogénna jahoda na špičke obrovského hovna. Torgo na hrad! Akurát že ten herec spáchal po natáčaní samovraždu. Inak čo povedať, je to celé extrémne zle natočené, nazvučené ( natáčalo sa bez zvuku ), strih robili tupou sekerou a scenár niekto napísal horčicou na kus chleba. Vo Svojej podstate je to celé príšerne nudné, ale ja som sa minimálne polovicu času v kuse rehotal, keď napríklad hrdinovia 10 minút vydesene čumia na starý obraz a k tomu prejde obrazom udatne sa klátiaci Torgo so svojou palicou s kovovou rukou na konci ( aj potľapkanie po pleci je v Torgovom podaní herecká exhibícia najvyššej úrovne ). Každopádne to má byť horor a preto sa neďaleko domu prebúdza strašný vodca kultu Manos a jeho manželky. Nasleduje úžasná scéna keď sa tie ženské hašteria jedna cez druhú a úbožiak majster satan tam sedí s tak zúfalým ksichtom akoby práve oľutoval že sa narodil. Hromadný catfight poteší, ale ked už trvá dlhšie než potopenie Titanicu je čas sa posunúť ďalej, k snáď najkrutejšej scéne mučenia v histórii kinematografie, kde sa majstrove drahé polovičky snažia Torga uhladkať k smrti. Aby som nezabudol, sú tu stále aj nejaký hrdinovia ktorý sa snažia utiecť, ale ženuška nie je schopná ubehnúť ani 10 metrov, nezdrbať sa na zem a zúfalo nevykrikovať že už nemôže ďalej, zatiaľ čo jej malá dcérka je očividne úplne v pohode. Zvlášť spomenúť treba ešte dve veci. Jednou z nich je hudba zložená z klavíra a trúbky ktorej útrpné trýznivé tóny znejú ako cirkulárka režúca plech a každou scénou sa intenzita pizúkania ešte stupňuje. Tou druhou podivuhodnosťou je párik milencov čo sa počas filmu náhodne zjavujú a cicmajú, aby ich odvšadiaľ vypakoval dotieravý šerif. Keď to miluješ, nie je čo riešiť. ()

Lovely.Bones odpad!

všechny recenze uživatele

Pověst ,,nejhoršího filmu všech dob" si tohle rozhodně zaslouží! Nejnudnější film, co existuje. Naprosto nejhorší herci, které si můžete představit, nejhorší možné napjetí a ta nejhorší hudba. Tohle všechno je Manos. Opravdu je to jenom pro silné povahy, ale z jiného důvodu, než si mysleli tvůrci. ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

Ve chvili, kdy todle pisu, uz Manos davno neni nejorsi. Spadl az na 12. misto. Musel ustoupit komercnejsim projektum. Nezavisla produkce to ma holt tezky v jakymkoliv zanru. I v zanru filmovyho braku. Presto je todle skutecne jeden z nejamaterstejsich a nejhorsich filmu, kterej kdy byl natocen. ()

Reklama

Reklama