Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) se touží utkat s nejlepším šermířem, Třetím mistrem (Kenny Lin). Když ovšem přijde do jeho domu, dozvídá se od jeho otce, že je již mrtvý. V tu chvíli ztrácí chuť dál bojovat, stáhne se do ústraní a usadí se na hřbitově poblíž malého městečka. V té samé době se v místním nevěstinci objeví mladík Ah Chi, o kterém nikdo nic neví. Sblíží se tam s prostitutkou Li a po odchodu z nevěstince začne pomáhat její rodině. Netrvá dlouho a Yenovy a Ah Chiho cesty se zkříží. V tu chvíli začne na povrch vyplouvat i Ah Chiho tajemství. (LangiJ)

(více)

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Škoda protože tohle mohlo mít náběh na docela dobrý film. Jenže mám pocit, že v těchto velkofilmech zapomněli na jedno zásadní - na akci. Jasně, ona zde akce nechybí, ale je jí překvapivě málo. Tak málo, že se musíte těšit na každou další a doufat, že přijde co nejdřív. Když přijde, je většinou dobrá, ale není úchvatná. Ne v tomhle případě. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Potulný šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) by se chtěl stát uznávaným ve světě bojových umění, ale dozvídá se, že nejlepší bojovník Třetí mistr Hsiao-feng zemřel. Ah Chi (Kenny Lin) se snaží žít prostý život, ale to se změní ve chvíli, kdy se jejich osudy střetnou... Sword Master (2016) je remakem filmu Death Duel (1977) od Shaw Brothers. Název filmu sliboval mnohem více akce a úplně chybí nějaký nezapomenutelný souboj, který by si chtěl člověk pustit znovu. Akční choreografii (Martial Arts Choreographer) dělali Yuen Bun a Dion Lin. Tsui Hark snímek produkoval. CGI kulisy a zbraně nejsou udělané špatně, ale jsou pro mě také mínusem. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epický vizuálně dokonalý snímek s prvky fantasy s využitím asijských legend a bájí, který je natočen na základě filmu z roku 1977 ´Death Duel´. Nejde o klasickou bojůvku, ale o strhující podmanivou podívanou plnou nádherných scenérií a obrazových kontrastů opět dokazující, že asijští tvůrci CGI prostě používat umí. Silný baladický příběh jako obvykle spíše daleko více osloví asijské diváky, ale co se týče akčních sekvencí, umělecké ztvárnění je rozhodně pastvou pro oči všech. Baletní choreografie je prvotřídní a když je navíc ve spojení s právě zmíněným úžasně barevným obrazovým kontrastem, nelze pochybovat o vyjímečném kinetickém zážitku. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Derek Yee si před 40 lety zahrál ve filmu Death Duel, nyní se rozhodl oprášit dávnou klasiku jako režisér. Je to typický wuxia film, který chce čerpat ze zlatého období Shaw Brothers. Souboj sekt bojového umění o moc jsme viděli již mnohokrát, po této stránce nemá příběh moc co nabídnout, scénář někdy umí naservírovat krásné retrospektivní momenty, jindy je zase až příliš jednoduchý, jakoby chtěl spoléhat na atmosféru, souboje. Silnou devizou filmu jsou jeho postavy, herci, Yen Shih-san (Peter Ho) září v roli nelítostného zabijáka, který náhle musí změnit svůj život, už nedoufá, že potká svého hlavního soupeře, tím je Třetí mistr (Ah Chi), hraje ho Kenny Lin, který se snaží držet mimo svět boje a elit (většinu filmu ho Peter Ho nelítostně válcuje herecky). Jenže jeho osud a lehce šílená, chladně psychpatická snoubenka Mu-Yung Chiu-Ti (hraje ji vynikajícím způsobem a důvěryhodně Yiyan Jiang) ho stejně dostihne. Film má perfektní OST, velmi zajímavou vizuální stránku, která však někdy zůstala na půli cesty, občas ty CGI kulisy působí moc okatě a divně, stejně tak zamrzí digitální koně (skutečným v akci se nic nevyrovná), nicméně použití barev, filtrů, kamera obecně je na velmi vysoké úrovni, jednou to nové estetické pojetí dopilují v HK k dokonalosti a klesne nám všem čelit. Jasně to vychází z čínského klasického malířství, fakt to vytváří velmi silnou atmosféru. Teď je však stále na čem pracovat, další silnou stránkou filmu jsou souboje, skutečně perfektně propracované a památné, nudit se u filmu rozhodně nebudete, za mě tři a půl hvězdy. Po repríze musím zaokrouhlit na 4 hvězdy, tento typ wuxia je přece jen hodně neobvyklý a zajímavý oproti žánrové konkurenci. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš CGI efektní rádoby hluboký nesmysl ohledně cti šermířů, kde hrál jeden člověk hlavní roli, ale najednou tam byl třikrát nebo čtyřikrát. Sice to byli evidentně jiní herci, ale ve chvíli, kdy se sešli na ulici jsem přestal chápat, o co jde a zjevně jsem tak už nějakou chvíli nevěděl kdo je kdo. No a po chvíli to šlo úplně do kopru, nešlo se v tom zorientovat a důvod, proč všichni konají to, co konají, byl nesmysl. Konec, finito, FFWD. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na románu „Death Duel“, který napsal Gu Long, rodným jménem Xiong Yaohua. (Rominator)

Reklama

Reklama