foto

Norman Chu

  • nar. 6.5.1955 (62 let)
    Hong Kong
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Norman Chu, celým jménem  Norman Tsui Siu-Keung. Narodil se 6.5. 1955 v Hong Kongu a patří mezi slavné tváře zlaté éry filmů 70. a 80.  let od Shaw Brothers. Proslavil se snímky jako SMRTÍCÍ SOUBOJ, 36 KOMNAT SHAOLINU, SHAOLIN MANTIS apod.

Jeho první snímek byl XUE DI ZI z roku 1974 a od tohoto momentu nastartoval svou bezmála čtyřicetiletou  kariéru.  Dále hrál ve filmech jako BRAVE ARCHER 2 (1978), 36 KOMNAT SHAOLINU (1978), HRDINOVÉ Z VÝCHODU (1978), nebo MISTR SHAOLINU (1979)

V 80. letech přišly na řadu jeho známější snímky THE LOOT (1980), kde předvedl svou zdatnost, ale jeho snad nejslavnější snímek je SMRTÍCÍ DUEL (1983), kde si zahrál mistra v boji s mečem z Japonska, navíc tento snímek se stal víceméně už kultovní záležitostí. Jeho poslední počin je z roku 2011 CHOY LEE FUT KUNG-FU.

Za svou velmi dlouhou kariéru se ukázal ve velkém množství filmů, kde hrával velmi často udatné šermíře, ale i padouchy. Lidé z jeho soukromí tvrdí, že dokázal pít alkohol ve velikém množství, jako jeho dobrý přítel, který kvůli alkoholu tragicky zemřel. Byl několikrát ženatý a má dvě děti.

Momentálně spolupracuje s Thaj-wanskou produkcí a občas i z Thajskou. Sice už nehraje v dnešní době tak jako před tím, ale v očích diváků zůstane jako jedna z hvězd produkce Shaw Brothers.

Jang Lee "Modiwish" Hwang

Herecká filmografie

Filmy

2011 Choy Lee Fut Kung Fu
2010 Domov snů
2008 Jin ping mei
2002 Yi du kong jian
1994 Xin tian long ba bu zhi tian shan tong lao
Yong Chun
'94 du bi dao zhi qing
1993 Fan dou ma liu
Xiao xia Chu Liu Xiang
Xin xian hao shen zhen
1992 Bai mei gui
Chi qing kuai xu
Král zlodějů
1991 He ri jun zai lai
Mořský vlci
1990 Lao hu chu geng II
Yi yao O.K.
1989 Cheng shi pan guan
Chong tian xiao zi
Xie luo ji
Ying xiong zhong ying xiong (TV film)
1988 Lao hu chu geng
Lie xue feng yun
Ling huan xiao jie
Long zhi jia zu
Qun long duo bao
Yi dan hong chun
1987 Gong woo lung foo moon
Jin yan zi
Ninja Vs. Ninja
1986 Ha lin hang dong
Šťastné hvězdy v akci
1985 Hua xin hong xing
Jian dong xiao xiong
Leng xie tu fu
Qing bao long hu men
Two Jolly Cops
1984 Bu yi shen xiang
1983 Enchantress, The
Fei xiang guo he
Huo pin you jian qu
Chu Liu Xiang da jie ju
Ma tou
Qing gong qi shi lu
Smrtící souboj
Tian can bian
Xin shu shan jian ke
Zhong gui
1982 Bo sha
Long tou Lao da
Sha bao xiong di
Yang gui
1981 Bing bing zei zei
Fei dao you jian fei dao
Mao tou ying
Wu ting
1980 Ban ye xiao zi
Di yu wu men
Meč Osudu
Ti guan
Yong zheng yu nian geng yao
Zei zang
1979 Feng jie
Chong
Kong que wang chao
Mistr Shaolinu
Yuan yue wan dao
1978 Can ku da ci sha
Duch meče
Fu shan zan xian sheng
Gui ma gong fu
Hrdinové z východu
Legenda o netopýru
She diao ying xiong chuan xu ji
Tang lang
Xiao shi yi lang
Xiu hua da dao
Xue fu rong
Yi tian tu long ji
Yi tian tu long ji da jie ju
36 komnat Šaolinu
1977 Duo qing jian ke wu qing jian
Chu liu xiang
Ming yue dao xue ye jian chou
Pai yu lao hu
San shao ye de jian
Tian long ba bu
Xing xing wang
1976 Fei long zhan
Pavučina smrti
She wang zi
Tien ya ming yue dao
Zabijácké klany
1975 Di shi da lao
Jiang tou
Létající gilotina
Qi mian ren
1974 Cheng ji cha lou
Wu da han
Wu hu jiang

TV seriály

2015 Všemocný (TV seriál)
Legenda o Marcu Ramosovi (E03)
2003 Shui yue dong tian (TV seriál)
1998 Shen diao xia lu (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

1979 Chong

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace