Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (176)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě úžasné dílo. Nezávislá Amerika at it's finest. A tentokrát v režii Andrey Arnold. Tato dáma zaujala již Fish Tankem, kde si to holka z ulice (doslova:) mohla rozdat s bohem Fassbenderem:) American Honey má nezaměnitelnou letní atmosféru, dokonalé (ne)herce a výrazný soundtrack. Když přetrpíte několik songů z kategorie "brainwashing" hip hop, budete odměněni nádhernými melodiemi, které mi do snímku přišly typově mnohem vhodnější: We Found Love, Take Your Time, Fade Into You či American Honey. Těch 160 minut stopáže mi nakonec přišlo i málo. Klidně bych s touhle partičkou projezdila více času:) Shia LaBeouf a Sasha Lane spolu mají úžasnou chemii a ty jejich dvě erotické scény pro mě patří mezi nejžhavější filmové scény za poslední dobu. Jealous on Sasha:) Kdybych byla chlap, asi by mě ta scéna "got hard.":) Stejně jsem si ale říkala, že Star měla fakt kliku, že nastoupila do auta ke třem různým skupinkám chlapů a nikdo se k ní nechoval násilně. Čekala jsem, že by ji klidně mohli znásilnit, nebo bůhví co mají různí lidi za choutky, ale všichni se k ní chovali s respektem. Dokonce i ten borec, co jí zaplatil, když s ním stráví noc, se spokojil jen s pohledem a zbytek už si udělal sám:) Ze snímku čiší neuvěřitelná pohoda, nespoutanost, rebelství a odhodlání prožívat život, každý den potkat jiné typy lidí, zatímco jiní přešlapují na místě ubíjejícího stereotypu a daných pravidel společnosti. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Ono skôr než generačná, je toto výpoveď o sociokultúrnych pomeroch istej skupiny ľudí. Mnohí young adults sú iní a nepredloženosti nerobia, ani v ťažkých situáciách. Na druhej strane Andrea Arnold svojimi obrázkami outsiderov oslovuje emócie mnohých divákov, o tom žádná. Mne sa jej filmy nepáčia, ba dokonca ma iritujú. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ filmu, který pozdě večer zapnete a k ránu ještě koukáte. Osobně mám rád filmy, které jsou tak trochu o ničem a spíš se zaměřují na naturalistické vyobrazení určitého stylu života. Jenže tento byl až příliš o ničem. Nedocházelo zde k reálnému vývoji postav, příběh plynul odnikud nikam. Úhlavní Star mi lezla na nervy - pod rouškou ublížené chudinky se skrývala drzá, nesympatická děva, která po většinu doby jen blbě čučela. Hvězdu snad jen za to, že jsem v žádném filmu doposud neviděl, že by někdo zachraňoval hmyz v nesnázích (voda, okno), jakožto to dělám v reálném životě já. I tam jedině mohu mluvit o nějakých sympatiích k hlavní hrdince. Jinak zkrátka nekonečná nuda, kde byly zbytečně protahované nicneříkající záběry a nemělo to žádné skutečné poselství. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Novodobá, vyprázdněná nádhera snímaná citlivě a opatrně - ponořená do metafor s živočichy, chytání hmyzu (propuštění včel, želvy na svobodu) nádherných ručních záběrů na panorama Ameriky, sexu, vztahu Star a Jakea. Hypnotické zpomalovačky tance, emocionální zápletky života. Pro někoho možná artově a hudebně kontroverzní (žánrově návrat do starých časů), ale tohle je realita a Andrea Arnold ji točí dokonale. American Honey rozhodně není pro masy, ale náročnější publikum hltající Gummo, nebo vizuální Spring Breakers. Závěrečná scéna v doplnění God's Whisper mrazivá, záběr ve vodě úžasný. ___ po velkém plátně zvukově trojnásobně vtahující [Cinematik, 2017]. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé čekání na něco, co nikdy nepřijde, snímané fascinující kamerou, v zajímavém prostředí plném beznadějných existencí. A které mě vlastně celou dobu bavilo. Někdo tvrdí, že to vystihuje současnou Ameriku. V podstatě je to takový kapitalistický Kerouac, kdyby se nebavil s umělci, ale jen chlastal a bral drogy s bandou buranů, jejichž prioritou v životě je vydělat co nejvíc peněz prodejem časopisů. Postupně se ale té meditativní jízdě nedá nepodlehnout a podnětů k zamyšlení je tu víc než dost. Sálá z toho pochmurnost daného životního stylu, která se ale umně střídá s bezstarostností a letní pohodou. Silný snímek. Unikátní náhled do mladých lidí, kteří se hledají tak moc, až se sami sobě ztrácí. Vyprávěný hlavně obrazem. "I feel like I'm fucking America." ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Pri rozhovore v Cannes herci a režisérka Andrea Arnold priznali, že sa scenár v klasickom zmysle neexistoval. To, aké scény sa budú točiť sa dozvedeli aktéri pár hodín (maximálne deň) dopredu. (jayman)
  • Během natáčení po vzoru hrdinů všichni spali jen v těch nejlevnějších motelech a najezdili neuvěřitelných osmnáct tisíc kilometrů. (Zdroj: Cinemart)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama