Reklama

Reklama

Bratříček Karel

  • Polsko Braciszek Karel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Karel Kryl polskýma očima. Nový pohled na legendárního písničkáře, který se stal symbolem Pražského jara, přináší ve svém portrétu režisérka Krystyna Krauze. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Všechno co patří ke Krylovi a je spojené s jeho tvorbou a tím jak žil, patří k tomu nejlepšímu - toto je zrovna vyprávěno polskýma očima a řada věcí patří k ne zcela tradičním klasickým dokumentárním věcem, líbilo se mi moc..je mi vždycky smutno, když se vcítím do tohoto umělce, který bojoval s větrnými mlýny.................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo, bylo, že Krystyna Krauze má stejné iniciály jako Karel Kryl a po odkoukání životního příběhu našeho talentovaného básníka, úžasného textaře, zpěváka s nezaměnitelným hlasem je spřízněnost těch dvou tvůrčích duší potvrzena. Já se k nim mohu jen těžko vyjádřit, na to nejsou/nemám slova, snad jen svým hodnocením mohu dát najevo, co cítím nebo co si myslím... ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o osobnosti, která předběhla dobu. Nejenom v tom osmašedesátém, ale také v té době "novější". Geniální básník a písničkář, který pokaždé "viděl" hodně dopředu a svým nezapomenutelným způsobem dokázal komentovat a glosovat minulost, současnost i budoucnost. Díky tomu měl a má hodně svých fanoušků, ale na druhé straně protože dokázal trefně popsat nejenom to, co se mu líbí, ale také to, co se mu nelíbí a měl ten dar, že "bohužel" viděl i do budoucnosti, množina lidí, kterým "viděl do karet", se také požehnaně rozrůstala a stále rozrůstá. Krystyna Krauze natočila výborný dokument, ale je trošku s podivem, že se o natočení tohoto ryze českého námětu "nervali" tvůrci čeští a daleko dříve. Možná že odpověď je trošku skryta v té poslední větě režisérky : "Čím to je, že ty nejlepší české osobnosti mají vždycky ten nejlepší ohlas v cizině ?" ... Bohužel někdy zapomínáme docela rychle a proto takovéto snímky mají ohromný význam. Jsem docela zvědav, "kolik vody" uteče než se tento snímek dostane do veřejnoprávní TV (v rozumný vysílací čas) a tím pádem k většímu okruhu diváků. Na druhou stranu není tak úplně od věci otázka, kolik z těchto diváků pak raději přepne na některý z nekonečných seriálů či Babovřesky nebo Kameňák 4, 5, 6, 7 .... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Karla Kryla jsem vlastně moc neznal, a tak jsem rád, že jsem se o něm prostřednictvím tohoto filmu mohl víc dovědět. Není dlouhý, ale přesto je zde dost informací, vypovídají zde zajímavé osobnosti a obrázek Kryla je podán ve vícero barvách, nejen v té zářivé, pozitivní. A pokud ho neznáte, tady zjistíte, že jeho hudbu znát budete. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jelikož Karlovu práci příliš nemusím a má znalost toho malého trpajzlíka začíná a končí u Morituri te Salutant, není překvapením, že dokument (pro mě) o takto nezajímavém člověku mě ale vůbec nezaujal. Jediné, co mi po shlédnutí dokumentu filmu vrtalo hlavou bylo to, zdali ten Bratříček Karel nepreferoval Poláky před Čechoslováky. Tak asi tak. 64 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno