Reklama

Reklama

Bratříček Karel

  • Polsko Braciszek Karel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Karel Kryl polskýma očima. Nový pohled na legendárního písničkáře, který se stal symbolem Pražského jara, přináší ve svém portrétu režisérka Krystyna Krauze. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad nejvýstižnější dokument, který jsem kdy o Karlu Krylovi viděl. 1) Snímek obsahuje spoustu neznámých fotek a záběrů z mládí. 2) Pokud jde o 49letou Krystynu Krauze, doporučuji výstižný životopis zde na ČSFD a dále pak velmi zajímavý rozhovor s ní . ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Všechno co patří ke Krylovi a je spojené s jeho tvorbou a tím jak žil, patří k tomu nejlepšímu - toto je zrovna vyprávěno polskýma očima a řada věcí patří k ne zcela tradičním klasickým dokumentárním věcem, líbilo se mi moc..je mi vždycky smutno, když se vcítím do tohoto umělce, který bojoval s větrnými mlýny.................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle biografický dokumentární film by měli povinně vidět hlavně všichni ti voliči KSČM, kteří si nahrávky Karla Kryla pouštějí na svých prvomájových mítincích, ohánějí se jeho pozdní tvorbou a zcela opomněli to nejzásadnější - Karel Kryl byl bytostný antikomunista. Pusťte si příště Rakovinu a Divného knížete a pozorně poslouchejte... PS: Osobně jsem čekal, při tom, jakou nostalgií oplývám k tomuto člověku a jeho písním, že mne to emocionálně víc semele, ale Braciszek Karel je spíše takové akademicky pojaté filmové dílo... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument mapující naděje i zklamání této zásadové buřičské osobnosti. Narodil se tady v sousedství, ale překonal svoje smutné vzpomínky na dětství a vystoupil na jednom ze svých koncertů i v našem městě. Jsem ráda, že jsem tam tehdy byla. Myslím, že ho lidé u nás neznali, jen jeho písničky byly populární. Už na svém vystoupení dával najevo rozčarování z polistopadového vývoje. Bylo vidět, že jeho očekávání budoucnosti byla větší než dobová realita. Výborný snímek, jen škoda nebo spíš ostuda, že polský. Současným politickým elitám kritický tón jeho nových písní zřejmě nevyhovoval. Velmi nadčasové. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument o rebelovi s príčinou. Nebudem o filme písať viac. Pesničkára, básnika, novinára, skvelého rozhlasového hlásateľa, výtvarníka, vydavateľa a tvorcu vlastných bibliofílií si pripomeniem úryvkom z textu pesničky Podivná ruleta: V studené parádě kožených křesel //kožených křesel, kožených křesel //sešli se k poradě výrobci hesel //výrobci hesel, výrobci hesel // Mnohé co hrozilo, pozbylo punce // Za okny mrazilo srpnové slunce //a křičelo na lidi // Pamatuj...a křičelo na lidi: Pamatuj! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama