Reklama

Reklama

Koncert na přání

(festivalový název)
  • Polsko Koncert życzeń (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Skupinka mladíků se vrací z výletu. Jsou vydatně posíleni alkoholem a ztrácejí zábrany. Zároveň s nimi končí dovolenou i mladý pár, a nebýt malé náhody, jejich cesty by se už neprotnuly. (raffspIn)

Recenze (5)

swamp 

všechny recenze uživatele

Typický příklad Nové vlny. Pocitově mi to připomnělo snímek Jana Němce, O slavnosti a hostech. Zajímavé, netradiční.. banální (v dobrém slova smyslu). ()

swed 

všechny recenze uživatele

V dalším z krátkých Kieslowskeho filmů je kladen důraz především na hudbu a na její možnosti využití, jedná se vlastně o režisérův první film, ve kterém je použit hudební doprovod. Samotný příběh je celkem banální, což ale neznamená, že je nudný. 7/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

víc než film, je to spíš malá studie filmařiny nové éry Ničím mě nezaujal a tato roadmovie se mi z hlavy brzy vypaří, tak rychle o tom něco napsat... prostě slabé 2 hvězdy a pozdější jeho filmy jsou jiný kafé. [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Koncert na přání je letní radostí ze života v lehce svěžím popěvkem na rtu. Zajímá se o konfrontaci, pobaveně zkoumá mezihry a hranice mladého partnerského vztahu, intenzivně dráždí mužskou žádostivost, nenuceně se rozvaluje v jásavé záři slunečních paprsků. Z postav letního škádlení stojí za pozornost pár Andrzej (Jerzy Fedorowicz) a Ewa (Ewa Konarska), nejneurvalejší hlas samčího ega v podobě řidiče autobusu (zajímavý Ryszard Dembinski), z osádky autobusu odtržený mladík (Andrzej Titkow), či cyklista s krávou (sám začínající režisér Krzysztof Kieślowski). Koncert na přání nabízí vtip a nadsázku i lehkou poetiku běhu života a lásky. Příjemná věc z počátku tvorby uznávaného Poláka. ()

Reklama

Reklama