Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 5 (2022) (série)


Dovádění v písku (S05E03)

(epizoda)
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2024, 1 h

Účinkují:

Jeremy Clarkson (moderátor), Richard Hammond (moderátor), James May (moderátor)

Obsahy(1)

V odlehlé africké zemi Mauritánii jede naše trio po stopách legendárního závodu Paříž-Dakar. Místo speciálních aut na Dakar musí naši hoši dokončit cestu v levných upravených sporťácích. Jejich cesta začíná na nejdelším vlaku světa, provede je vražednou Saharou a nebezpečným brodem řeky, zatímco budou chránit svou drahocennou palivovou cisternu před explozí. (Prime Video)

(více)

Recenze (18)

Telemachus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno... Je asi dobře, že GT končí. Tohle bylo vyčpělé až hrůza. Dobrá polovina "fórků" na sílu a nezajímavá. Navíc všechno v části světa, která svou bitvu pomalu prohrává, takže to bylo navíc celkem smutné a depresivní. Do místa, kde je dolar denně skoro luxus, je navíc trochu nemístné dovážet sněžné skútry. Z celé téhle epky je mi smutno tak nějak ze všech úhlů. It was weird. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa môže stať, že notoricky známe a divákmi vysoko hodnotené dielo vás akosi minulo. Ako mňa – prípad „Top Gear“. Poznala som naozaj len názov a tušila som, že to bude nejaké „pánske – nie panské huncútstvo“. Nič pre nás nežné žienky. Takže toto je jediný diel, ktorý som videla. Náhodou. A zaplavil ma šťastný pocit – bavili ma traja páni, rozosmieval ich humor a keďže mám rada prírodopisné dokumenty, bolo to príjemné pozrieť sa do častí Afriky, o ktorých existencii len tuším z atlasu. Jeremy Clarkson, ako som zistila, natočil vlastnú reality show o farmárčení a hneď som sa do nej zahryzla. ()

Reklama

Viciplay 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě se to líbilo. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a čekal, tudíž nechápu takové rozhořčení u některých, ale jak se říká sto lidí, sto chutí. Na tohle trio už jsme zvyklí nějaký ten čas a jsou pořád stejní, což se samozřejmě někomu může líbit a nemusí. Neskutečně nádherné záběry z dronů, kombinované s klasickými fórky. Líbil se mi nápad s přivezenými auty na dlouhém vlaku a celkový rozjezd byl skvělý. Jeremy nedal dopustit na svůj Jaaaaag, James zvolil krásné Maserati GranCabrio a Hammond reprezentoval transformérický Aston Martin. Situace s Hammondovými problémy v elektrice Astonu byla aspoň dostatečná zápletka pro jinak skoro bezproblémový speciál, když díl trochu stagnoval po půlce času. Rozhodně mi nevadila delší stopáž, i když je vidět, že s kratšími díly jim to jde více. Tohle všechno, ale krásně vykompenzovala krajina a různé zastávky v městech s fórky a historickými okénky. Rozhodně to není nejlepší speciál a ne, že bych je viděl všechny, ale náramně jsem se bavil. Za mě 4/5. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předešlé řadě je zatím tato pátá a dle všeho bohužel i poslední celkově o dost lepší. Důkazem toho je i tento díl, SAND JOB. Krásná auta, ještě krásnější a většině lidí včetně mě téměř neznámé prostředí Mauritánie a hlavně dobrý humor. Ten byl vždy tou nejdůležitější ingrediencí úspěchu TG či teď GT. Kéž by byl poslední díl alespoň stejně tak dobrý jako tento. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nudné cestě napříč Evropou přišli tvůrci s přeci jen zábavnějším blbnutím na poušti v Mauritánii a Senegalu. Ne však zase o tolik. Tvůrci už se nějak kvalitativně nemohou dostat na úroveň svých dřívějších předcovidových výletů. Nejvíce mě asi bavila přeměna aut na šlapadla. Trošku jsem měl pocit, že si kluci na tuto cestu vybrali příliš spolehlivá auta a cesta probíhala víceméně v klidu. Jediný problém měl Richard s elektronikou. [70 %] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)

Reklama

Reklama