Reklama

Reklama

Studentský maraton 2016

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický / Dokumentární
Česko, 2016, 245 min

Účinkují:

Kateř Tureček

Obsahy(1)

Pestrý večer se studentskými filmy. Z Letní filmové školy v Uherském Hradišti se představí sedmadvacet krátkých i delších, animovaných, dokumentárních i hraných, humorných i napínavých filmů z jedenácti středních i vysokých škol, mezi nimiž nechybí tentokrát polský zástupce – PWSFTviT Lodž. Dvacet sedm filmů z jedenácti škol, pestrá škála žánrů – to vše čeká ve čtyřech hodinách diváky České televize a současně i návštěvníky festivalu Letní filmová škola v Uherském Hradišti v sobotu 23. července po desáté večer. Už počtvrté odvysílá Česká televize Maraton studentských filmů – pro diváky u televizorů doplněný o živé vstupy, které přiblíží nejen studentské filmy, ale i vztah České televize k nim, a také dění na jednom z nejvýznamnějších filmových festivalů u nás. V nabídce nechybějí snímky z renomovaných filmových vysokých škol – FAMU, FAMO a UTB Zlín, ale představí se i ty, které dosud nejsou s filmovou tvorbou primárně spojovány – například FDULS Plzeň a KDFS UP Olomouc. Samozřejmě nebude chybět tvorba studentů vyšších a středních škol. Novinkou je snímek českého režiséra studujícího na vysoké filmové škole v Lodži. Žánrově si přijdou na své všichni – pořad zahrnuje grotesky, dokument, komedie či science-fiction, to vše v podání profesionálů před kamerou a studentů za ní. Pořadem bude provázet Kateřina Turečková. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jak celkovou úroveň filmů, tak mezivstupy. Tak děsně eko moderátorku aby svět pohledal (dokonce chodí bosky - foot fetišismus rulezz - a má na sobě lněné roucho, jako aby fakt bylo vidět, že je eko), což by mi nevadilo, kdyby dokázala vést smysluplné rozhovory. Ve chvíli, kdy řekne Passerovi, že to je "fakt supr film", dostáváme se na úroveň nikoliv festivalovou, ale zájmového kroužku. K jednotlivým samotným kraťasům pak přidávám hodnocení přímo u nich, ale naprostá většina je velmi podprůměrných. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Na studentské filmy trošku méně kvalitní ročník, než minulý rok 2015 Studentské maratonu. | Průměr studentských filmů: 47%, Doprovodný program: 80% > Celkový průměr: 64% | ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Štyry hodiny bych to fakt nevydržel, dal jsem tomu necelou hoďku. Jo našel se tam asi jeden zajímavej drsnej film o náckách a Golemovi - minimálně animací a mystickým příběhem. Co mě však odradilo byla únava a to, že téměř každý film obsahoval násilí - to se nedá točit o něčem jiném? To si raději vytipuju krátkometrážní film, než nahodile sledovat tunu něčeho co mě ani nezajímá... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Loop mě omráčil, Pohlednice uzemnila- finále famózní. Pak ještě ty 2 hrané věci- s Míšou Doubravovou a o tom nerozhodném milovníkovi- moc pěkné. Pérák výborný! A taky ten animák o létajícím koštěti- pěkně udělané. Spokojenost, talent mladým českým tvůrcům nechybí. ()

lampa1 

všechny recenze uživatele

Cukroviny cigarety - 20%, Loop - 40%, Pérák - 60%, Nákaza - 50%, Hon - 30%, Ta pravá - 80%, Borderlines - 30%, Pohledy na Věru Bechyňovou - 10%, Výměna - 70%, Divnolidi - 70%, Vůl zůstane volem - 25%, Žena v červeném - 40%, Křížem krážem - 45%, Co medvědi rádi - 40%, Moji drazí - 60%, Vesnice - 70%, Loutka - 80%, Erwin - 65%, Like hunter - 40%, Za sklom - 25%, Kronika - 30%, Hiking trip - 50%, Metro - 85%, Křehká - 10%, Blíženci - 20%, Sukničkář - 30%, Vědomí - 20%. ()

bmx6 odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodnotím to odpadem jenom,protože je to sračka,ale především za veškerý čas,který jsem u toho strávil.Viděl jsem to celé a nelíbilo se mi z toho nic.Ani nevím proč vůbec točí takové nesmysly a dal jsem tomu šancí dost a nic pěkného nepřišlo. ()

+sfinx+ odpad!

všechny recenze uživatele

Musím dát odpad! Ano, mám předsudky proti těm sluníčkářským dětičkám, které vidí jen to co chtějí, mají potřebu všem pak sdělit svůj omezený názor a strašně se diví těm, kteří hledí na svět poněkud racionálněji. Navíc tohle vysoké umění jde opravdu mimo mě (a i přesto budu tak zákeřný a budu hodnotit to úsilí a prostředky vyplýtvané na něco podobného). Kupříkladu snímek, kde se čtou úryvky pohledů - co tím básník chtěl říci? Že se dají sehnat nikomu nic neříkající zprávy od jedné neznámé osoby další neznámé osobě? Tím nejzajímavějším, co tenhle studentský film nabídl byl pohled na vývoj ceny poštovních známek - jinak nic. A s těmi ostatními je to podobné. Film "Výměna" - mladá holka, říkejme jí komorně 'Jedničkářka' (ne, to není podle prospěchu ve škole) jde do kavárny uchyláků, aby si tam četla v knize "Jak získávat přátele a působit na lidi", jelikož jí asi na škole neřekli, jak lépe zahrát zakřiknutou stydlivku. V baru proběhne i oduševnělý rozhovor: - "Co čteš?" -"Knížku." a vše končí. Její vědomí přeskočí do těla jednoho z tamních úchyláků, kterému můžeme říkat 'Ocásek s roztrhnutou nohavicí na koleni'. Ona je tam další den obklopena přáteli, on sedí na jejím místě. Zpráva (ať už byla jakákoli) předána, film končí. Ale veškerou hrůzu celého maratonu alespoň zachrání neohrožená moderátorka, která se pravidelně objevuje v jakémsi obleku pytlového střihu s kruhem v nose, tak jak se to běžně dává kravám. Ta se pak pokouší o něco, co by asi jen studenti uměleckých škol mohli nazvat rozhovorem a dává tak naději všem snímkům, že by nemusely být tím nejhorším ve Studentském maratonu. ()

Reklama

Reklama