Reklama

Reklama

Naratâju

Trailer 2

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Izumi (Kasumi Arimura) je kontaktována od svého bývalého profesora Hayamy (Džun Macumoto) a je pozvána do divadelního kroužku. Kdysi na střední škole k sobě tito dva měli dosti blízko, a ač se nejen Izumi snažila po celou dobu své city potlačit, musí se nyní s tím vším i okolnostmi oba dva vypořádat. (Tyckin)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na Jukisadu prostě musíte mít chuť. Vždycky dělá podobně laděné filmy. Musíte mít chuť se vžít do postav, ale nemůžete očekávat, že to bude jednoduché. Jedná se o začarovaný kruh, ze kterého se chtějí dostat dvě postavy; jak Kudó Izumi, tak i pan učitel Hajama. Každá z nich má ten začarovaný kruh trochu jiný s tím, že Hajama bloudí delší dobu. V podstatě si tyto dvě postavy z něj pomáhají a zároveň se do něj stahují. Hajama je neuvěřitelně hodný učitel/člověk, všímavý a chápavý (nebylo tomu ovšem tak vždycky). Izumi je tichá a velmi dobrá pozorovatelka, ovšem jednou přestřelí. SPOILER Když chce Izumi utéct z kruhy, když už je opravdu zoufalá, nechá se ukolébat hodností Ona. Na základě toho, že ji vzal k sobě domů k rodině v její špatné chvíli, usoudila, že on bude ten, kdo ji z jejího začarovaného kruhu dostane a opravdu se snaží, aby tomu tak bylo. Jenomže Ono není Hajama, což Izumi poznává ve chvílích, kdy Ono nekontrolovatelně žárlí a v podstatě ji znásilní. Celkově můžeme vidět, jak odlišní oba muži jsou už jen na základě vyobrazení dobrovolné soulože Izumi s nimi. KONEC SPOILERU Je to intimní zpověď dvou lidí, kteří jsou jeden druhému vděční, a možná že je to láska a možná že ne. Rozhodně je to očistec, kterým si musejí projít, aby se nakonec jednou ze svého kruhu osvobodili. Rozhodně příběh, co má co říct, postavy, které jsou komplexní (Izumi se může zdát až hrozně apatická vůči některým věcem, ale zamyslete se nad tím, že ona tím chce ukončit trápení; Hajama se může zdát jako nerozhodný vůl a nerozhodný určitě byl, ale i to má své opodstatnění) a lidské. Určitě snímek, nad kterým je radost se zamyslet. Titulky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

5*, protože: 1. Trefilo se mi to do nálady. 2. Z filmů “láska s vyšším věkovým rozdílem”, které jsem dosud viděl, je tento nejlepší. 3. Má to docela kreativní intimní kameru, retrospekci v retrospekci a celkem odvážné uvažování. 4. Realistické. Neklišoidní. 5. Kasumi Arimura to utáhla. Zatím herecky nejlepší, co jsem s ní viděl. ■ P.S. Charakter, který zosobňoval Jun Matsumoto, mi v určitých chvílích lezl na nervy, ale měl takový být a pochopil jsem ho. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DPTVDDvEBWY ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Dlouhý a pomalu se odvíjející tichý příběh na věčné téma vztahu učitele a studentky jež svým pojetím dokáže solidně zaujmout. Hlavní hrdinové se musejí vypořádat nejen s city k sobě samým, ale do hry vstupují i další postavy a vše není zdaleka tak jednoznačné. Neškodilo by celé to dílo zkrátit o nějakých 20 minut, ale ani tak jsem se po většinu času nenudil a dívalo se na to i pro půvab té holčiny velmi hezky. ()

Reklama

Reklama