Reklama

Reklama

Vdovec, který přišel o opatrovnictví své dcery, se nachází v situaci, kdy si nedokáže udržet práci. Souhlasí s tím, že pojede napříč zemí s nákladním vozem, aniž by se na cokoliv ptal. Poté, co zjistí, jaký veze náklad, čelí rozhodnutí, které mu změní život. (RoB23)

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Obchodování s lidmi je problém, který je často přehlížen. Není to něco, co se děje jen v jiných zemích. Někdy se to děje přímo před námi a otázkou je, jestli se s tím dá něco dělat. Tento snímek se zdá být námětem jen další v řadě, ale kupodivu za tím stojí něco jiného. Pod jednoduchým příběhem poukazuje na tuto danou skutečnost, aby v závěru ještě před závěrečnými titulkami uvedlo výzvu. Každý se někdy setkal na ulici s prostitutkou. Zamyslel se někdo na jejím osudem? Opravdu tuto profesi dělá z vlastní vůle? Příběh snímku končí tak jak končí. Motivací nás všech. Pro americké diváky je v závěru zveřejněna webová stránka www.pricelessmovement.com s informacemi kde co a jak. Jestlipak něco takového existuje v EU? Příběh tedy vypráví o mladém vdovci, kterému navíc byla odejmutá péče o svou vlastní dcerku, který vezme práci jako řidič kamionu. Když jednoho dne náhodně zjistí obsah nákladů, změní mu to život. Nejedná se o akční film, nejedná se ani o napínavý thriller. Je to jen obyčejná moralizující vyprávěnka mající za cíl oslovit diváka a přesvědčit ho o vážností skutku, jako je obchod s lidmi, a přesvědčit ho, že i on může obětem pomoci. Snímek samozřejmě vyznívá svou průměrností, navíc s neobvyklým artovým soundtrackem, ale jako taková moralizující prezentace právě s onou výzvou je vkusný a dobře odvedený. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby sa z toho vystrihlo prvých 5 minút a posledných 5 minút filmu nebolo tak neskutočne prvoplánovo spracovaných, mohlo to dopadnúť ešte o trochu lepšie. "Priceless" by som ohodnotil ako pohodový thriller. Nič nijako silne atmosferické, skôr to sleduje jednoduchý príbeh s ľahkou dávkou akcie. Problémom je, že postavy sú síce okey, ale ich jednanie je miestami veľmi priamočiare. Nalinajkované scenárom, ktoré ich akosi oberá o to, aby boli zaujímavejšie. Pretože potenciál to má. Muž, ktorý sa rozhodne postaviť proti skupine pasákov, lebo sa zamiluje do ženy, ktorú previezol k nim v nákladiaku. Je jasné, kam to bude smerovať, no súčasne som chcel vidieť kam to dospeje. Film má pár dobrých postáv. Napríklad Dale mi bol sympatických od začiatku. James je celkom okey a aj pán pasák nie je najhorší. S dámami je to podobné. Nemyslím si, že je to nejako super výnimočné, ale dokáže to spadať do kategórie okey. Lenže film potrebuje mať ešte aj hlavnú myšlienku v podobe božích slov, ktorá je tu podľa mňa veľmi slabo zapracovaná a miestami filmu veľmi ubližuje. Alebo to upresním. Počas filmu je to v pohode. Ale počas posledných piatich minút, kde sa konečne dopracujeme k tomu o čom to vlastne je... to je skutočne moc. Film to chce podať pekne, ale reálne to pôsobí strašne nasilu a čisto len z dôvodu, aby sme mali tú myšlienku vloženú do filmu. A mňa to osobne dosť otravovalo. Rovnako si myslím, že keby film zapracovali na svojich thrillerových momentoch a ubral z tej božej myšlienky... bol by zaujímavejší. Rozhodnutie nechám na vás. Na jedho pozretie to podľa mňa stačí, ale ak chcete film s podobnou tématikou, radšej si pozrite niečo iné. Napríklad tohtoročný film Sold alebo aj drsnejšie v podaní filmu Hope Lost. Toto je moc ľahko varené a lacne spracované. Hodnotenie: C ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Poněkud tvrdší snímek, kde i nějaká ta kulka vyletí... Nicméně je na motivy skutečné události a ukazuje, jak se může tvrdá životní zkušenost rozvinout v službu Bohu na nečekaných místech. Nicméně nejlépe pomůže ten, kdo zažil, kdo chápe... Škoda jen, že se režisér pokusil tu část poselství co nejvíce omezit a ponechal tam jen nezbytné minimum. Film je žánrově spíše akční, takže dosti z vás, příznivců krestanfilms, se líbit spíše nebude. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od začátku se mi snímek líbil Taková temnější romance. On náhodou objeví v autě dvě mladé Mexičanky, které převeze do Států. Ony zde mají najít lepší život, ale ve skutečnosti budou jen bílým masem. On se zamiloval a chce jim pomoct. Škoda toho konce, který byl předvídatelný a neměl páru. Jinak jsem byl spokojen. ()

Reklama

Reklama