Reklama

Reklama

Inventura Febia


O čem sní ženy a Dolly Buster (E30)

(epizoda)

Obsahy(1)

29. vydání Inventury Febia - Velmi otevřené výpovědi žen, které patřily k nejsledovanějším dokumentům na obrazovce. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

crozet 

všechny recenze uživatele

Nejsem obdivovatelem paní Olgy Sommerové, která osobně vyzařuje značnou neurózou a mentální neuvolněností (srov. výraz Heleny Třeštíkové, další velikánky českého dokumentárního filmu a generační souputnice - patrně důsledek rozdílného osudu na poli partnerského života), ale považuji se za obdivovatele jejího díla. Hodnota, jíž převyšuje většinu kolegů svého oboru, spočívá nejen ve volbě témat, ale zjevně i ve zcela důvěrné a plodné atmosféře, již dokáže dialogicky navodit s respondentkami, účinkujícími v jejích filmech. Výpovědi žen, tímto získávají na maximální autenticitě a sdělnosti a respondentky, často obyčejné naše mamky, se alespoň po dobu natáčení stávají moudrými a zemitě filosofujícími hlavami, kterým to navíc často i hodně před kamerou sluší (což taktéž považuji za věc, k jejímuž projevu Olga pozitivně přispěla, ježto sám není natolik automatický). Tolik jsem zaslechl od slepého flašinetáře crozeta. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu, tak si tak při znovusledování filmu Olgy S. trošku jigizlivě říkám, že o čem sní TYHLE ženy - budiž JIM přáno a dobře jim tak... ;o] . . . Nakonec, kdysi jsem si to už ujasnil, že... http://www.csfd.cz/film/230257-o-cem-sni-zeny/ - - - A o čem sní dylyna Dollyna? Kristuša dolina! Asi o tom čuromástru... °-/.. Každopádně vidět tuhle materii jako tvůrčí opus magnum protekčního zoufalce Z. P. DRUHÉHO(!) a vnímat zrůdu Bochníčkovou s jejími bochníky - vránu k vráně mísit spolu a formou i obsahem poslat do eurodpadu... . . . Tak po repete - Znovu Pochcat... - - - P.S. Hodnocení z vynucení zase tedy jako celek a snad už nikdy víc... - - - - - (Poprvé viděno obé kdysi v dobách aktuálních na kanálech ČT, hodnocení téhle marné kompilace po repete na >bezesném prostoru< 2., komentář zde plytký jako první - 26.7.2011) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnám-li obě práce Olgy Sommerové, čili sny mužů a žen, musím říci, že muži si dokážou lépe přiznat to, že potřebují ženy, a ženy jsou méně tolerantní. Sommerové se opět podařilo přinutit několik osob k velmi intimní zpovědi. Čili jednoznačně jde o perfektní dokumentaristickou práci. Zdeněk Podskalský dokázal něco, čemu bych nikdy nevěřila, natočil zajímavý rozhovor s Dolly Buster. ()

Reklama

Reklama