Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará eskymácká legenda po téměř 1000 letech ožívá na filmovém plátně. Lovec Atanardžuat je neprávem obviněn z vraždy, a aby se zachránil před smrtí, prchá tundrou, pronásledován svými soukmenovci, vedenými zhrzeným sokem v lásce. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

4 1/2 - Prekrásny film, ktorý očarí svojou bezprostrednosťou a komplexnou jednoduchosťou. Napriek skoro 3 hodinám vôbec nenudí a plynie si svojim tempom. Všetci (ne)herci svojim naturalistickým prejavom zapôsobia a aj vďaka ním a najmä čarovným exteriérom ožíva táto stará inuitská legenda v plnej kráse so všetkými emóciami. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím podotknout, že se mi film líbil a jsem rád, že jsem jej viděl. První eskymácký film, kteří si ho sami natočili a zahráli. Nádherná je krajina věčného ledu a zajímavé zvyky eskymáků. Bohužel jsem se ztratil v příběhu a sledovat tři hodiny eskymáky a zamrzlou krajinu bylo na mě trochu moc. Když si budu chtít v budoucnu vybrat nějaký film o eskymácích, podívám se raději na "Stopaře". ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ten film vyzerá, akoby boli Inuiti nielen pred kamerou, ale aj za ňou. Dlhotrvajúci prevažne mdlý dej bez výraznejších sekvencií natočený "surovou" kamerou, ktorý sa ako ľadová kryha pomaly plaví naprieč chladným oceánom. Chladný je iba na prvý pohľad, pretože aj v tomto zamrznutom svete sa dostavájú emócie na povrch a spôsobujú problémy. Zaujme prostredie - v tejto pekelnej horúčave padne veľmi vhod chladivé a bielou farbou zaliate nekonečné roviny ľadu a snehu. Škoda ukrutnej stopáže, vďaka ktorej sa nedá zhliadnuť snímok na jeden krát a nevýrazný príbeh tým pádom vyprchává. Pokojne sa mohlo zostrihať na polovičnú dĺžku a filmu by to vôbec neublížilo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco na způsob Himaláj karavana, čehož jsem se nedočkal. Přesto však šlo o zajímavý příběh, v jehož popředí stojí láska, zrada, vražda, odveta a přežití v nehostinném kraji. Možná, že kdyby měl snímek větší spád a nebyl tak dlouhý, dokázal by daleko více zaujmout. Problematické pro mě bylo rozeznávání postav, neboť mi všichni herci přišli tak nějak stejní. :) Co však rozhodně potěší, je kamera, která neskutečně krásně zabírá nejen přírodu, ale také veškeré dění. Pravděpodobně nejzapamatovatelnější je scéna vraždění a následný útěk Atanardžuata přes ledové pláně. ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to film s velice jednoduchým příběhem, pomalým tempem, dlouhou stopáží a faktem, že jsem jej viděl v pozdní večerní hodině, musím říct že jsem se rozhodně nenudil. Kdybych se nepodíval kolik minut to trvá, přišlo by mi to jako standardně dlouhý film. Eskymáci jsou si zpočátku dost podobní, ale časem se v nich začnete orientovat. Eskymačky pro změnu vypadají spíš jako nafouknutí tuleni, ale mají svoje kouzlo. Kamera často uhýbá od centrálních bodů obrazu a svou vrcholnou práci dokonává při honičce nahého Atanarjuata (ne že bych byl obdivovatel mužských těl). Pokud hledáte nekonvenční a opravdu filmový zážitek, tenhle snímek je správná volba. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je úplně prvním, ve kterém se používá jazyk Inuktitut. (formelin)
  • Jedná se o první film natočený Eskymákem. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno