Reklama

Reklama

Za mřížemi: Nejkrutější věznice světa

(seriál)
  • Česko Za mřížemi: V nejdrsnějších věznicích světa (více)
Německo, 2016, 50 min

Obsahy(1)

Tento seriál nám umožní nahlédnout do hrozivého a obávaného světa nejkrutějších věznic na naší planetě, který, ač izolován mohutnými zdmi, reálně existuje a řídí se zákony, které si sám vytvořil. Tento brutální svět nahání člověku husí kůži, i když jej pozoruje z bezpečné vzdálenosti a zprostředkovaně, na televizní obrazovce. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Madagaskar-totalní humus 82%. Dallas 81%. La Paz-San Pedro-bazének, Mendóza král a Španěl...jeho příběh byl silný 84%. Edukativní, reálné. Sofie-tak jsou i horší 73%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na České televizi první díl o věznici s velkými vedry, o věznici v americké drogové kultuře, díy Bulharsko, Antanimora,San Pedro de si vladne 2000 veznu samo. Jako odstrašení a prevence to možná funguje. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ano přesně tak mají věznice vypadat... Ne jak ty naše "hotely" s plnou penzí a servisem... Myslím si, že by se to mělo ukazovat a představovat u soudů... Nevím jestli by to pomohlo, ale alespoň by to bylo přínosné pro naše Sluníčkáře..! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Těch opravdu drsných věznic je jistě víc, třeba jihoamerické jsou také dost kruté. Tak jako tak by tyto věznice mohly být prevencí dalším zločinům. A třeba zrovna USA je demokratický stát, kde nevládne žádný diktátor či režim omezující lidská práva. Bulharsko je členem EU. Tedy nevím, proč podobné věznice nezavést i v dalších zemích. Třeba by to snížilo kriminalitu. Horší pak je, když se dovnitř dostane někdo je za přestupek. Ale některé věznice a jejich systém opravdu připomínaly peklo ve všech smyslech slova. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Stanová věznice ve Phoenixu, o které pojednává první epizoda, byla zrušena rok po natočení dokumentu, tedy v roce 2017. (sator)
  • V prvním díle byl představen ženský řetězový gang, přestože řetězové gangy byly v USA v 50. letech zrušeny. Nezaznělo ovšem, že se jedná o dobrovolnou záležitost. V roce 1995 šerif Arpaio obnovil řetězové gangy. V roce 1996 rozšířil koncept řetězového gangu založením ženských dobrovolnických řetězových gangů, za působení v tankovém gangu bylo možnost čerpat výhod i ve formě zkráceného trestu. (sator)

Reklama

Reklama