Reklama

Reklama

Combat naval en Grèce

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Krátky film zachytáva námornú bitku lodí. (Marek1991)

Recenze (7)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pokud se Méliès inspiroval válečným konfliktem mezi Řeckem a Tureckem v roce 1897, jinak zvaným Ostuda roku 1897, tak šlo o řecký dělostřelecký člun, kterými Řekové vybaveni nebyli a ten zásah projektilem bych tipoval spíš na výbuch munice při neodborné manipulaci, ale tak film není příliš kvalitní, čili to není tak jasné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Méliés dělal ve svém studiu rekonstruované aktuality. Jen 1-2 filmy natočil venku v exteriéru. Je to triková reportáž, nebo jak mají ve skriptech na FAMU fabulovaný dokument. Dnes se nám to samozřejmě zdá směšné, ale má to kouzlo. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Kratičký šot z paluby válečné lodi. Skupina námořníků pod frenetickým velením důstojníka vypálí z děla a vzápětí je zasažena nepřátelským granátem. Vše je kašírované, ale paluba se skutečně kymácí na vlnách!! Jako dobová kuriositka pro mírné pobavení a jako doklad toho, jak bylo publikum hladové po obrazových zprávách. Stálo za to je natáčet ve studiu. Mediální manipulace konce 19. století. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Rozložení scény jako v komediích o výletě na lodi, která se začne houpat, ale tentokrát se jedná o scénu z válečné lodi, kde je jedno dělo, muži na někoho pálí a jeden z nich je zasažen. Patrně k tomu byl ještě komentář nebo v dané chvíli nebyl potřeba pro notorickou znalost situace, ale výpovědní hodnota je ve výsledku minimální. ()

Reklama

Reklama