Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Storm Bringer - sedm rudých baretů strachem poháněných kupředu v boji za to jediné, co je správné… Přátelé Bekir (Ufuk Bayraktar) a Oguz (Çağlar Ertuğrul) se po šesti letech vyčerpávajícího výcviku tureckých speciálních vojenských sil dostávají na svou první záchrannou misi do míst, kde krajina trpí válkou a nevinnost křičí do všech stran. (veru.loam)

(více)

Recenze (8)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Tohle není americký film, tohle je realita!“ Načež SEDM běháním a dějepisem zocelených Deltajaničářů skoro bez zadýchání anihiluje prapor ISISu, dva z nich pojdou zpomalenou megepatetickou smrtí za zvuků molových houslí, jeden z nich v pohodě rozchodí přímý zásah tankovou střelou a závěrem si kluci společně vyhoní nad tureckou vlajkou. A to vše pro záchranu kurdské vesnice! Ano, čtete správně, KURD-SKÉ! „Jsou to přeci také Turci!“. To je pro představu asi tak stejný patriotistický altruismus, jako by sedmičlenné sluníčkářské komando Navy Kohoutů s nasazením života ubránilo Chánov proti deratizaci armádou rozhořčených občanů Mostu. Kluci asi fakt děsně moc chtějí do EU, aby mohli do ráje Spolkového chalifátu Německo, Švédské islámské republiky a Francouzského imamátu zasílat dárkové balíčky muslimských ekoběženců bez těch hloupých hraničních přechodů a v režimu naprosto volného pohybu islámoparazitických a teroristických muněk. Osmanská válečná telekokotmédie je prazvláštní filmový patvar, jenž v sobě spojuje mexickou telenovelu, americký klišovitý kokotismus a spousty zjevně nechtěných humorů. Navíc to dle všech pečlivě vybraných zúčastněných komiků, genotypických Turků jako poleno, vypadá, jako by se Osmanskou říši už tak dvě generace snažili vysemenit Švédové, a hoši vůbec nejsou podobní ani Zimírovi, ani mým prodavačům kebabu, přičemž hlavní homopoleno jako by neherecky i vizuálně z oka vypadlo slunečnému slizkému topornému metrobukvoidovi Bramborovi. Divné. Nicméně vlastní bojové akce jsou natočeny velmi pěkně, proto dávám nádherně hnusné dvě hvězdy. Trochu oxymóron, že? No co naplat, připadal jsem si u toho, jako by se mě snažila uspokojit vcelku pohledná dívka s čurákem. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Na ja, Turek "od vokurek" taky umí. Když jsem už viděl spoustu amerických hero filmů o speciálních jednotkách, pak i ruský, indický a čínský, ty celkem nedávno, tak se prostě musím podívat i na Turka. Že je to všechno na jedno brdo? To zase tak nevadí, když zapomenu, jak nemám rád Erdogana a jeho poskoky, tak se na to dívat dalo a jako odreagování při pátečním večeru to věru nebylo zlý. A jako bonus tu hraje Açelya Özcan a její pevný kozičky. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Technicky o dva řády jinde než první díl. Jenže kolik přidali do rozpočtu, tolik přidali na propagandě. Hrdinských nesmyslů je ve snímku plno. Pár silných a blbých to asi Turkovi do armády přivede a o to asi hlavně jde. Pokud dokážete snížit během sledování mozkovou aktivitu na minimum, tak je to vlastně celkem zábavné a prostředím originální. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ohromný krok kupředu. Zatímco první díl spíše takovou nezáživnou poloamatérsky natočenou propagandou, dvojka jde ve všech směrech mnohem více do hloubky. Film je to viditelně mnohem dražší. Akčnější, epičtější, vizuálně vypiplanější a s větším dějovým záběrem. Co mě ovšem překvapuje je fakt, že za dvojkou stojí stejný režisér. Režijně je tohle totiž v porovnání s prvním dílem doslova nebe a dudy. Řemeslně perfektní válečný film, který se nebojí kopat do vlastních řad. Je vidět, že herci potřebují především silné vedení a nesmí se ošulit ani následná postprodukce. Pocitově je dvojka úplně někde jinde a hlavně v porovnání s jedničkou jde o 200 % zábavnější film. V závěru sice nechybí kvanta patriotistických řečiček a patos teče po kýblech, ale k celkovému vyznění filmu to docela sedlo a divák se musí naučit tu povinnou propagandu přehlížet. Turci tentokrát velice mile překvapili. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama