Reklama

Reklama

Cesta do nemožna

  • Francie Le Voyage à travers l'impossible (více)
Sci-Fi / Krátkometrážní
Francie, 1904, 24 min

Předloha:

Jules Verne (kniha)

Scénář:

Adolphe d'Ennery (divadelní hra)

Obsahy(1)

Malé zoskupenie bádateľov sa dohaduje, kadiaľ by mali smerovať ich cesty. Názorne si ich ukazujú na zemeguli. Po dohode táto skupinka bádateľov vycestuje do sveta: postupne cestujú na vlaku, autobuse či ponorke, na týchto fantastických trasách zažívajú dobrodružstvá poprepletané s nejakými nehodami, ale našťastie vždy s dobrým koncom. (T2)

(více)

Recenze (51)

denulik 

všechny recenze uživatele

Cesta do nemožna má takú milú kolotočársku atmosféru- viem si ju veľmi dobre predstaviť ako púťovú atrakciu počas jarmokov začiatku 20. storočia. Potešili aj roztomilé herecké výkony pripominajúce školskú besiedku na prvom stupni ZŠ. Celé to naozaj pôsobí tak dôverne a príjemne ako rozprávka, na ktorú sme si ako deti zvykli. O efektoch, výprave a dekoráciách ani nehovorím, to je jedna báseň. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zde je již vidět ten hloupý trend devadesáti procent filmů. Kdy první poloviny zabere jen nudná část příprav nebo seznamování. Tady trvá deset minut. No, dodíval jsem to do konce, ale nějak moc mne to nezaujalo. Ale na svou dobu jistě pecka film. Nemohu napsat, že by to byla úplná volovina. /////////Nelze sem přidat soukromou poznámku, celé se to sekne//// ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

My si nemůžeme pomoci, ale i když víme, že bychom neměli dávat méně než 4 hvězdy, přeci jen je to přelom např. scéna se Sluncem, ale Verneovky jsme četli a i když jsme "La voyage dans la Lune" pochopili dokonale, tohle nám přišlo moc divoké a rychlé... Stačil nám den, abychom pochopili, že jsou to 4 hvězdy! ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Když jsem v dětství četl verneovky - tak jsem to tak nějak bral za něco naprosto reálnýho a nakolik je to všechno pravděpodobný jsem neřešil. Kdyby Verne místo psaní točil tyhle filmíky (přestože tohle byl na tehdejší poměry spíš výpravnej celovečerní film), pravděpodobně by to vypadalo nějak takhle. Lepší už to prostě v tehdejší době být nemohlo. Je to zábavný, je to revoluční, je to šokující, je to tak bláznivě fantasmagorický až se člověk musí usmívat a jeho část milující verneovky tetelit blahem, je to současně vědeckotechnický a "osvěcující" - magnifique!!! ()

julyberda 

všechny recenze uživatele

Vše, co se stane před odletem do vesmíru do vesmíru je o ničem, ale boužel to schramstlo cca třetinu filmu. Technicky lepší než Cesta na měsíc (hlavně velký pokrok v kolorování), ale brutálně zdlouhavé. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Cesta do nemožna je stejně kouzelná jako Cesta na měsíc. Oba filmy mají skvělé nápady, verneovskou poetiku nadšení vynálezy, tady je taky něco pro milovníky mašinek. Krásná pohádka, která by obstála i dnes. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve vypíchnou Měsíci oko, teď zase pro změnu orální průnik ke Slunci a už snad chybí jen anální vpád na Venuši. Vizuálně úchvatné a dokonce barevné, roztomile naivní i zábavné. Kdybych měl ale sledovat všech těch několik stovek Méliesových filmů, tak nevím. Ono je to tak nějak pořád na jedno brdo. ()

Reklama

Reklama