Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Srdce, mozek, plastická chirurgie. Představujeme tři špičkové doktory různých oborů. Jak žijí, jak pracují, jaké otázky řeší. Jak vypadá rutina lékařské práce a co se děje, když jde o život? Co si myslí doktoři? Na to odpovídá nový docusoap... Na odborná oddělení nemocnic většinou přicházejí lidé, když jim je nejhůř. Najednou je pro ně nejdůležitější úplně cizí člověk – doktor. K němu se upínají veškeré naděje na záchranu. V novém docusoapu Doktoři se představí tři špičkoví lékaři a jejich týmy. Diváci uvidí pravý život oddělení – černý humor, vážnost i uvolněnou atmosféru. Zjistí, jací jsou doktoři bez profesionální masky a jak vidí své pacienty.

„Nejdůležitější orgán je mozek. Srdce nebo plíce vám vymění, ale mozek – to je naše já," říká neurochirurg Vladimír Beneš z Ústřední vojenské nemocnice, kterého diváci poznají při práci i ve chvílích volna... Druhým týmem je oddělení kardiologie Nemocnice Na Homolce. Petr Neužil a jeho kolegové zkoušejí nové technologie, testují na zvířatech, vyvíjejí nové metody. Jenže i přes veškeré technické zázraky poruchy srdce zůstávají v Česku nejčastější příčinou úmrtí... Další linie sleduje plastického chirurga Bohumila Zálešáka z Fakultní nemocnice v Olomouci. Ten přišívá lidem useknuté končetiny, napravuje těžké deformace, ale taky využívá své umělecké cítění v estetické medicíně... Tři natáčecí štáby zaznamenávaly život tří oddělení. Sledovaly příběhy pacientů, i to, jak lékaři komentují situaci, sdílejí své názory, vtipkují, jak pracují a odpočívají. Tvůrci usilovali o to, aby se doktorům dostali co nejblíže k tělu a ukázali, co pacientům obvykle zůstává skryto. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o nič svetoborné, iba jednoduchý popis práce chirurgov v predoperačnom a operačnom čase doplnený o postrehy samotných chirurgov. Niekedy sa bohužiaľ nevyhnú aj chválenkárčeniu. Dosť dobre nechápem niektoré zbytočné komentáre rozprávača, kde napríklad na videu vidíme, že sa chirurg oblieka a ženský komentár do toho vraví "doktor sa oblieka" alebo "matka vyronila slzu". Asi sú diváci slepí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Každý z těch lékařů je u mně opravdu frajer. To co dokážou, to je opravdu hodno obdivu a já před nimi smekám. Lidská schránka je chatrná, k rozbití náchylná a leckdo si ji sám vědomě huntuje až běda. Fascinovala mne ta profesionalita s jakou se ti lékaři nořili do nemocných těl svými lasery, skalpely, zářením... Fascinovalo mně, že přitom nezapomínali na strach z nezdaru a na fakt, že ten kus masa ležící před nimi, krvácející a napojený na všechny ty hadičky je lidská bytost. U dokumentu jsem si kromě jistého poučení z léčby různých nemocí a zranění současnými nejmodernějšími technologiemi a nástroji odnesl dva poznatky. Za prvé - neskutečný respekt k těm lidem v bílých a zelených mundůrech smísený s hrdostí, protože naši lékaři jsou opravdu např. co se kardiochirurgie týče světovou špičkou. A za druhé i také jistou pokoru a vděk za to, že je člověk zdráv. Když jsem viděl jiné, kteří ač s hodně špatně rozdanými kartami hned od prvopočátku spolu s lékaři bojují se zákeřnými nemocemi a chorobami za své lepší dny, uvědomil jsem si, že si vlastně my zdraví lidé, nemáme až tak moc na co si v životě stěžovat. Ono zdraví je opravdu jen jedno a když ho nemáte, jde všechno ostatní jako nepodstatné stranou. * * * * * ()

Reklama

pOne 

všechny recenze uživatele

Když obsah totálně drtí všechno ostatní, tak nemám potřebu hledat maličkosti jako např. že hudba je fádní, vyznívá jako ve Výměně manželek a podobných show. Tady prostě člověku padne čelist a řeší/vnímá jenom obsah. BTW: Brutální kontrast, jak je pojat a jakým způsobem je zpracován tento dokument a jak by to taky mohlo vypadat jinak, je, když do natáčení v jedné fázi vpadne štáb tv nova a moderátorka se snaží být zajímavá doslova dementníma otázkama na pacienta, který jako první podstupuje vyšetření nebo zákrok na novém unikátním přístroji. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Tohle je skutečná realita o doktorech o jejich pacientech a v konečném důsledku o nás. Žádné produkční tanečky s krví, koukáním doktorům přes rameno za každou cenu, aby to přitáhlo diváky. A přesto to každého musí k obrazovce přišpendlit. Možná je to tím, že všichni tři jsou velmi zajímaví lidé, kteří mají o životě co říci. Jejich um a nasazení je enormní, až je divím, že na to vždycky jako společnost s lehkostí zapomínáme a řešíme jiné hovadiny. Včera mi po 3.dilu spadla brada, to bylo hodně smutné. To dokáže upravit žebříček hodnot. Děkuji ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Zavzpomínala jsem na mládí a pravidelný pokec s doktory s mnoha tituly a hlavně ohromným smyslem pro humor. Doktoři jsou prostě frajeři! Vyprávění a historky lékařů byly moc fajn. Asi nejšílenejší byla těhotná žena, která se bodla nožem do břicha a poranila dítě na hlavě. A hlas a hlavně dotazy paní redaktorky? snad nepatří do tohoto docela inteligentního pořadu :( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama