Reklama

Reklama

Kurt & Courtney

  • Velká Británie Kurt & Courtney
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tragická smrt sedmadvacetiletého leadera, zpěváka, textaře a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina v roce 1994 byla úředně označena za sebevraždu. Dokumentarista Nick Broomfield ale ve svém filmu Kurt & Courtney naznačuje i jiné eventuality a pátrá po okolnostech zpěvákovy podle něj ne úplně jasně vysvětlené smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

d-fens 

všechny recenze uživatele

priemerný dokument...ale človek sa čo to dozvie o oboch legendách.... vidíme rozhovor s Kurtovou tetou, ktorá mu venovala prvú gitaru...vidíme rozhovor s otcom Courtney, ktorý ju obviňuje z vraždy Kurta...vidíme chlapíka, ktorého si Courtney údajne kúpila aby zabil Kurta.... vidíme feťáckeho Kurtovho kamoša, ktorý popiera, že by bol Kurt zavraždený... vidíme rozhovor s bývalou priateľkou Kurta, u ktorej v byte vidíme aj Kurtove zaujímavé výtvarné práce.... vidíme investigatívneho detektíva, ktorý je posadnutý dokázať Kurtovu vraždu... vidíme miesta, kde Kurt vyrastal, most, pod ktorým si pichal, klub, v ktorom účinkoval... týpka, bývalého priateľa Courtney, ktorý ju opisuje ako šialenú dominu... a nakoniec samotnú Courtney, ktorá sa odmieta s tvorcom tohto dokumentu baviť........ pre Nirvanistov povinnosť, ale inak priemer.... určite to nie je Kurtov životopis.... a v dokumente výrazne absentujú Kurtove skladby ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Sic se těch 95 minut ztratí jako nic, jelikož je to relativně poutavě vytvořený, neobjektivita a snaha co nejvíc očernit Courney je jediný, co je výsledkem tohodle dokumentu (nesnažím se ji ospravedlnit). Toho (prej)novináře bych nekomprisně vyhodila hned, jak bych Kurta & Courtney dostala do ruky. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že dost stupidní dokument, kde vystupují lidi, kteří někdy Cobaina na chvilku poznali a místa, kde se vyskytoval. Samotnej Cobain nebo Courtney se v dokumentu vyskytují dost málo a jeho hudba vůbec. Dokumentarista má dost přiblblý otázky a dělá hrozně dlouhý záběry na nezajímavý věci (jízdy autem nebo někam přijde a řekne, že dělá dokument o Cobainovi atd.). Polovina všech lidí je tam sjetejch nebo tak aspoň vypadý a celkově je to dost o ničem. Kromě El Duce, chchch. ()

Mimomisu odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem shlednout mnohaletym zpozdenim, po dokoukani noveho dokumentu Montage of Heck, kde se nekolik lidi na tenhle "film" odkazovalo a chtel jsem si udelat obrazek...Takovy hyenismus a amaterinu a snahu vyzdimat penize jsem uz dlouho nevidel. Technicky mizerne, zarazeni vsech scen, kdy byli "filmari" utlacovani, aby clovek nabyl dojmu, ze se neco velkeho taji a od zacatku ta strasna nenavist ke Courtney z toho primo tece. Tohle se radi na uroven konspiracnich teorii o 9/11, ktery dava dohromady v moviemakeru upocenej nerd ve sklepe svejch rodicu. FUJ. Uz dlouho me neco takhle nenasralo a vsichni radoby emo fanousci Nirvany, ktery se na tenhle "dokument" odvolavaj" by si meli prehodnotit spoustu veci v zivote ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Nirvany ale co řict k tomuhle? Mám z celého dokumentu dojem že to je celé až příliš náhodne. Žadní svědci snad až Na Kurtovu tetu nejsou podle mně věrohodní . Dokument staví hlavně na dohadech feťaku a udajných Kurtových známych . Skoro všichni se jen v Dokumentu snaži sliznout pověstnou smetanu ze jména Kurt Cobain , Nirvana , Courtney . Její otec je přesvědčen aspoň podle meho názoru že je jeho dcera zodpovědná za Kurtovu smrt. Opravdu nevím co si o tom mam myslet . Dokument je jako hrpmada puzzle a Nick se snaží poskládat všechny věci tak aby to mnělo hlavu a patu . Můj nazor je že je to celé vyumnělkované a něco možná i trochu připravení . Za 96 minut se tam stalo několik nahod a ja zrovna na náhody moc nevěřrim . Kurt a Courtney nepřináší vůbec nic novího , ale pár věcí se přece jen dozvite . Courtney určitě neni a nikdy ani nebude hodná holka . Svědkové v tomto filmu kteří vypovídají o K a C my příjdou nevěrohodní krom Tety a snad první Kurtovy přitelkyně. Zásadní otázkou ale je na kolik tam nějake situace pokud vubec připravene opravdu byli a které ne . Muj nazor je že dokument je v mnoha směrech opravdu připraven a ovlivněn . Ve výsledku pak pusobí jako lepidlem slepenej papir . Hlavní otodpovězena Spachal Kurt sebevraždu nebo ne . Podle mně ano . Ale není to už jedno ? Je rok 2011 Courtney si žije svym životem stejně jako Francis . Nirvána už dávno není ale její hudba žije stále. Není ani tak podstatní jestli Kurt sebevraždu spáchal nebo ne . Poidstatné je že je pryč a už se nevráti . Závěrem je tento dokument jen a jen opravdu pro Nirvaňaky . Nic nového neukáže jen co by kdyby . Nebyl až tak špatný ale nebyl ani moc dobry . O hudební stránce se radši an i nevyjadřuju. Takže honoceni . 2 hvězdy . Jedna je za Kurta a druha je za odvahu něco takového vubec natočit . Fandum ale doporučuju . ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož ve filmu nemohla být použita hudba Kurta Cobaina, zní v něm místo Nirvany písně z alba Pentastar: In Style of Demons od Earth - kapely Cobainova přítele Dylana Carlsona, který v dokumentu také vystupuje. Ten se však později vůči filmu vymezil a svého vystoupení v něm litoval. (Trauma)

Reklama

Reklama