Reklama

Reklama

Let's Get Lost

Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Charlie Parker slyšel poprvé hrát Cheta Bakera, údajně zavolal Milese Davise a Dizzieho Gillespieho a sdělil jim: „Pánové, připravte se, že ten bílej borec vám bude šlapat na paty.“ Bruce Weber natočil jedinečný dokumentární portrét, jenž získal nominaci na Oscara. Renomovaný fotograf sleduje s malým štábem legendárního jazzového trumpetistu a zpěváka od jednoho amerického pobřeží k druhému a po Evropě během tour, jež se posléze stala jeho poslední. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (11)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Druhé zhlédnutí, fascinace tímto dokumentem zůstává nezměněna...The smoke builds a stairway for you to descend You come to my arms May this bliss never end Awake or asleep every memory I'll keep When I'm deep in a dream of you Then from the ceiling soft music comes stealing We glide in a lovers' refrain You're so appealing that I'm soon revealing My love for you over again Cigarette burns me I wake with a start My hand isn't hurt but there's pain in my heart But we'll love anew just as we used to do When I'm deep in a dream of you ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Let's Get Lost je osobitě pojatý dokumentární portrét o jazzovém trumpetistovi Chetu Bakerovi. Všechna čest režii Bruce Webera a zejména taky kameře Jeffa Preisse - jejich specifické záběrování, kdy kamera naprosto neuvěřitelně tancuje kolem osob i objektů, dodává velmi hypnotickému snímku doprovozenému pomalou a procítěnou jazzovou hudbou úplně nový rozměr. Nemusíte vědět nic o jazzu, nemusíte vědět nic o padesátých letech, nemusíte nic vědět o Bakerovi (s jehož výraznými negativními stránkami si dokument nebere vůbec servítky), přesto si tuhle jízdu, která ač pokrývá období nějakých čtyř dekád, působí svým stylem neuvěřitelně celistvě a nadčasově, užijete, pokud se vám podaří se na její uvolněnou jazzovou vlnu naladit. PS. Promítaná zrestaurovaná verze vypadala i zněla naprosto bombasticky. [KVIFF 2024] ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Můj největší omyl letošního karlovarského festivalu. O Chetu Bakerovi jsem věděl maximálně to, že šlo o jazzového hudebníka. Za chvíli už jsem si připadal umlácen spoustou dalších jmen, která mi nic neříkala. A hudby je tu poskrovnu. Spíš jde o výpověď jednoho feťáka, který bůhvíproč fascinoval autory tohoto dokumentu. Nominace na Oscara značí, že je nejspíš chyba na mé straně (50%). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2024) Nejsem fanoušek jazzu a o Chetu Bakerovi jsem dnes slyšel poprvé, tudíž jsem k filmu Let's Get Lost přistupoval jako nepopsaný a nezainteresovaný list. Chet Baker, který mi ve své pozdní životní fázi přišel jako mix Omara Sharifa a Piera Paola Pasoliniho, měl opravdu divoký styl života, o čemž svědčí Weberův životopisný dokument, poskládaný z archivních záběrů a rozhovorů s Bakerem a jeho blízkými. Bylo pro mě překvapivé, jak paradoxně působil jemný pěvecký projev s Bakerovou vyžilou vizáží. Filmu by rozhodně neuškodila kratší stopáž, klidně i o třetinu, jelikož místy to na mě celé působilo velmi zdlouhavě. Nicméně - jak jsem napsal výše - nejsem cílovka! ()

NIRO 

všechny recenze uživatele

Dokumentárních i hraných příběhů o fascinujících lidech, kteří prožili zajímavé životy, běhěm kterých ubližovali těm, kteří je milovali a nakonec se sebezničili, jsou tuny... tenhle patří k nejlepším. Skvostně zkomponovaný dokument, vystavěný stejnou měrou na sametové hudbě i ostrých, až řezavých záběrech v čele s těmi nejzásadnějšími, totiž detaily tváře Cheta Bakera, jazzového trumpetisty i zpěváka, který v sedmapadesáti vypadal na pětasedmdesát a pořád uměl tak snadno okouzlit, bastard jeden veletalentovaný... ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nadherna kolaz zaberu, fotek, rozhovoru, pisnicek, vzpominek... Moment s dvema pritulnymi divkami po svem boku, kdy rozebira tema nudneho zivota... I s tim oblicejem zkroucenym lety na heroinu, sotva promluvi, clovek si okamzite uvedomi to neskutecny charisma a osobni kouzlo. Krasnej moment odrazejici silu nejenom tohoto nadcasoveho jazzmana ale i tohoto skveleho dokumentu. Odpocivej v pokoji... Let's get lost, lost in each other's arms Let's get lost, let them send out alarms And though they'll think us rather rude Let's tell the world we're in that crazy mood. Let's defrost in a romantic mist Let's get crossed off everybody's list To celebrate this night we found each other, mmm, let's get lost Let's defrost in a romantic mist Let's get crossed off everybody's list To celebrate this night we found each other, mm, let's get lost oh oh, let's get lost... ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Citlivý, nežný, filmařsky vymazlený dokument o jednom z nejzvláštnějších jazzmanů. Tichý, smutný Chat Baker s roztěkanýma očima a s vráskami až na břicho ve svých vlastních slovech a taky očima svých žen, spolupracovníků a obdivovatelů. Krásná práce. ()

Reklama

Reklama