Reklama

Reklama

Krvavá legenda Bang Rajan

  • Česko Bang Rajan: Krvavá legenda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Historická a krvavá bitevní sága ze Siamského království okolo roku 1765, kdy přesila dobře vyzbrojených barmských vojsk vtrhla do Siamu. Zatímco většina lidí prchala k hlavnímu městu, vesničané z Bang Rajan se rozhodli bránit svůj domov za každou cenu. Celým dějem prostupuje příběh dvou mileneckých dvojic, Inna a Sa a Meunga a Taeng-Onn. Starý vůdce vesnice Taen je raněn a na jeho místo přichází Chan, který dříve žil mimo vesnici. Ovšem barmský generál Naymeo také dělá změny, vymění svého podřízeného Manga za krutého Sukiho. A jak nakonec dopadne Tong-Menn, který je neustále opilý a přesto (nebo právě proto) je udatným bojovníkem? (Honza dAve)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Fr 

všechny recenze uživatele

Měli na výběr – stát se barmským otrokem nebo zemřít. A toto je jejich příběh…. Na začátku je potřeba si přiznat, co vlastně od tohoto filmu očekávám. Chci krvavou legendu plnou bitev plynoucích z nenávisti k Barmáncům? Chci vidět násilí! Zajímá mě život v siamské vesnici? Jsou Thajští herci opravdu schopní udržet moji pozornost v charakterních pasážích? Odpovídám: Ano, Ano, Přiměřeně, Ne. Komparsem, krví a mrtvolami se nešetřilo. ,,Krve by se ve mne nedořezal“ hlavně ve chvílích, kdy se jen tak kecá a utvářejí se charaktery. Hlavně proto, aby se dalo hrát na city v závěrečné bitvě. Choreo? Sek sek, občas prásk prásk. Tedy pocity rozporuplné. Přesto jde o legendu, která se v Siamu může rovnat Spartským 300. Po filmové stránce jim však mnoho chybí. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? A co náš národ? Máme svoji krvavou legendu? Ale ano! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neholdujem krvavým jatkám. Najmä ak ide o obranu dediny, no medzi tými Thajčanmi ťažko rozlíšiť medzi mužom a ženou. Chválabohu mali niektorí fúzy, hoci ani to už dnes nehrá rolu. Táto legenda inak nie je legendou, ale skôr skutočnou udalosťou, ktorá sformovala thajský národ. Respektíve tie skutočné udalosti sú dve a legenda ich spojila do jednej. Film je podaný realisticky a určite sa nevyhýba scénam odsekávania končatín, ako by šlo o bravčové karé. Na mňa to však dojem neurobilo. Krvavé hrdinstvo tu vytŕča nad hĺbkou. Divák je len oslepený vedrami krvi a ohlušený sekaním do živého mäsa. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke má spracovanie tejto thajskej legendy môj veľký obdiv, pretože bojovými scénami, či audiovizuálnou stránkou by si mohla podať ruku s najväčšími vojnovo-historickými eposmi iných rozpočtových kategórií. Hudba je skvelá, prekvapivo najmä mimo vojenských sekvencií. Zaškrípanie príde na radu, keď začnem hovoriť o príbehu. Je vidno, že tvorcovia chceli ponúknuť divákovi pohľad na legendu v tom najreálnejšom uhle, kde akýkoľvek hlbší príbeh nemá miesto, ale možno práve ten by tu pomohol trošku sceliť film, v ktorom sa len stále bojuje a človek ani poriadne nevie prečo. Pár tragických scén, v ktorých herci dostávajú miesto aj na niečo iné, než len na sekanie hláv a porcovanie nepriateľa, malo dobrý náznak. Keby sa charakterom film povenoval o pár minút dlhšie, mohol krutý a dojemný záver poriadne položiť diváka na lopatky. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na východní produkci možná odvážná a v rámci omezeného rozpočtu rozmáchlá produkce, ovšem pro mne téměř nuda k ukousání. Teď pominu klasické rodinné klišé a slzičky, nad kterými člověk kroutí hlavou. Tahle legenda je tak jednoduchá, bezduchá, tupá a nudná, že opravdu nestojí za to ztrácet s ní čas. Pár pěkných soubojů, několik useklých končetin a zajímavé sestřihy všech herců/bojovníků, avšak kvalita filmu prachmizerná. Aby toho nebylo málo, nechybí ani dlouhá stopáž. Vidět jen z "povinnosti", či zvědavosti nad nevšedním původem filmu. Jinak objižďka. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

3* je málo, 4* zase moc, rozhodně nedoporučuji prodlouženou verzi, kterou jsem viděl já, ta místy diváka uspává a marně se v některých pasážích snaží zaútočit na divákovy city, vynahradí to ovšem velice dobře posluchatelný soundtrack (dobrá práce slováci ) a dobře provedené bitvy, možná bych hodnotil lépe, kdybych shlédnul neprodlouženou verzi, ale do té se zatím pouštět nehodlám ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na tvorbě soundtracku se podíleli i slovenští skladatelé a samotnou hudbu k filmu nahrál symfonický orchestr z Bratislavy. (Vojcl)
  • Velký dlouhorohý vodní buvol, kterého osedlá Nai Thongmen, zahynul krátce po uvedení filmu na sešlost věkem. Byl mu vystrojen nákladný pohřeb. (Raztubyl)

Reklama

Reklama