Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpráva, že mu zbývá už jen několik měsíců života, Rileena (Saif Ali Khan) zdrtí. Vždyť žil celý život zdravě, nepil, nekouřil, ani nefetoval. Tentokrát si ale na oslavě vezme tabletku LSD. Pod jejím vlivem pak prožije neuvěřitelnou noc plnou halucinací a různých setkání. Rileen utíká před policií s transsexuální prostitutkou, radí svému mladšímu bratrovi ohledně sňatku, neúmyslně zasáhne do života dívky, která chce stihnout let do Ameriky, i do osudů dvou mafiánských poskoků chystajících se svého šéfa okrást o vybrané výpalné. (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Wow, hooodně dobrý! Chlapík, co mu dýchá zubatá na krk, prožije neskutečnou noc, do které se zamotají příběhy několik dalších lidí. Někdy se ani nesetkají, ale ovlivní se navzájem. Po úvodních scénách to začne být hodně vtipný. Transka prostitutka Sheela, která se vrací pro ztracené lodičky, když si všimne, že ten zadýchaný tlustý policajt, co stojí jen pár metrů před ní, ji už nedokáže pronásledovat. Zesměšnění policisty markýrováním pomalého běhu, scéna obnažení na dámských záchodcích (celkem sexy). A pak se to přehoupne do dramatu tak plynule, že jsem si ani nevšimla, jak jsem se postupně přestávala smát a začala nad tím přemýšlet. Polibek v halucinogenním bazénu byl erotický i poetický zároveň. Ta žena s rozpuštěnými vlasy sépie, do kterých, kdyby chtěla, tě může omotat!_____ Ten film je o věcech, které drasticky proměněnou perspektivou (a taky jednou tabletkou LSD) najednou přestávají být důležité a o věcech, které se náhle důležitými stanou. A že jsme všichni sami, vyděšení, a že bychom chtěli žít jinak, ale nemáme odvahu, pořád je tam něco, co nám brání, dokud.... SHRNUTÍ: Můj třináctý film se Saifem Ali Khanem a první, kde se mi fakt líbil. Jako herec i jako chlap. A to přestože měl většinu filmu ve vlasech pestrobarevné gumičky a na sobě legrační oranžový kožíšek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Také malé indické tragikomické Amores perros, teda aspoň čo sa formátu filmu týkalo. Trojica dejových línií, ktoré sa čiastočne navzájom pretnú. Len obrovská škoda, že tých pretnutí nebolo viac alebo aspoň komplexnejšie. Takýto formát mám rad, ale od Kaalakaandi som čakal rozhodne viac. Samotné dejové línie mali síce dobrý základ aj potenciál, ale celkové dojmy u mňa zostali viacmenej priemerné. Najviac ma bavil príbeh Rileena a Angada, no a najmenej ten o Mafiovi a Rahmatovi, ktorý dostal podľa mňa veľmi máličko priestoru. Na záver som čakal aj nejakú lepšiu pointu ako len ťažkopádnu, tzv. "karmu", ktorá bola len zavŕšením celej tragikomédie. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci naozaj podarený film rozoberajúci najzákladnejšie ľudské city a vlastnosti ako je láska, zrada, túžba po peniazoch, sebectvo. Film sa odohráva v priebehu jedného dňa v troch líniách, ktoré sa v určitých bodoch stretávajú. Príbeh Rileena (Saif Ali Khan) ktorý, zistí že má rakovinu a zostávajú mi asi 3 mesiace života a jeho brata, ktorý sa ide ženiť, príbeh dvoch priateľov drobných zlodejíčkov, ktorí sa rozhodnú okradnúť šéfa a príbeh Tary a jej priateľa, ktorá má odletieť do Ameriky študovať, ale návšteva oslavy narodenín priateľky v bare jej všetko skomplikuje. FIlm by som rozhodne nešpecifikovala ako komédiu a ak tak skôr ako čiernu komédiu. Na Indiu veľmi mierna stopáž a len s krátkymi útržkami piesní okrem dvoch, ale veľmi podarených. Krásne ukazuje čo je v živote dôležité a čo pominuteľné a bezvýznamné. Naozaj veľmi dobré... veľmi. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Několik příběhů spletených v jeden celek, které do sebe v různých momentech vstupují a navzájem se tak ovliňují. Někde jen okrajově a někde až přímo fatálně. No..., upřímně řečeno to bylo dost nepovedené a nevýrazné. Neměl jsem s kým sympatizovat a komu fandit. Navíc to bylo vše prosáklé takovou podivnou náladou zmaru, smutku, úpadku, šílenství a šedi, i když se tam vyskytovaly i věci pozitivní. Postavy a děj se předháněly v tom, kdo bude více nudnější a celé to bylo jednoduše o ničem. Čekal jsem určitě něco jiného a mnohem lepšího, takže jednoznačné zklamání. Přemýšlel jsem, jestli hodnotit za dvě, či tři hvězdy, a s tím jsem se potýkal celý film. Nakonec přeci jen přidávám na slabé tři hvězdy za snahu se vydat do něčeho, co by se při vší odvaze dalo nazvat lehce uměleckým zpracováním, jenž divákovi určitě něco dá, ale o mnoho více vezme. Kdybych to měl ohodnotit slovně, tak nic než škoda času, bych říci nemohl. ()

Reklama

Reklama