Reklama

Reklama

Katte ni furuetero

  • Japonsko 勝手にふるえてろ (více)
Trailer 1

Recenze (3)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka má pomaly tridsať rokov, je nádherná ako modelka, ale nikdy nemala frajera, je panna a celé roky je zamilovaná do svojho spolužiaka zo strednej školy. Tento japonský fetiš nevinnej, roztomilej, nádhernej a panensky naivnej dievčiny ako ideálu krásy a ženskosti mi príde zvrhlý. V skutočnosti je hlavná hrdinka mentálne a emočne zaostalá vo veku cca 13 rokov. Mimo túto metarovinu je to nie príliš vtipná romantická komédia s afektovanými postavami a príjemnou atmosférou bežného života Japoncov. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Neotřelý film se zvláštní atmosférou a ještě zvláštnější hlavní hrdinkou. Ta na mě nejdřív působila tak trošku jako japonská Amélie z Montmartru a rozhodně měla moje sympatie, ale postupně se dojem obrátil. Tenhle film je totiž především obraz nitra hlavní postavy, které se však ukáže jako rozpolcené (nebo spíš totálně rozervané až maniakální) a plné smutku. Rozhodně je to psychologicky zajímavý a poutavý film, ale bohužel jinak nepřináší žádné rozuzlení ani smysluplnou dějovou linku. Právě ta nepřítomnost katarze na konci mě trochu mrzí, ale chápu, že to byl asi záměr. (Viděno na palubě letadla společnosti Qatar Airways.) ~(4,3)~ ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

--->To nejhorší co můžeme udělat, je uzavřít se do vlastního světa. --->Domnělé dialogy, jsou pouhým stínem a osamělost, je nakonec karikaturou skutečného života. --->--->--->Tak tohle bylo trochu nečekané překvapení. Čekal jsem spíš slabší film, ale dějové zvraty a skvělé herectví Mayu Matsuoky (to hlavně v druhé polovině filmu) mě nečekaně hodně zatáhlo do děje. Romantický masterpiece, ne úplně typicky minimalistického japonského stylu. ()

Reklama

Reklama