Reklama

Reklama

Zapomenutí hrdinové Apolla

  • USA Mission Control: The Unsung Heroes of Apollo
USA / Velká Británie, 2017, 101 min

Obsahy(1)

V samém srdci kosmického programu Apollo pracoval v desetiletí charakterizovaném nejobdivuhodnější výkonností tým zaměstnanců pozemského řídicího střediska, jehož členové vesměs spatřili světlo světa v letech ekonomického krachu a celosvětového válečného konfliktu. Přišli z průměrného prostředí, ale přesto se stmelili v nadprůměrně fungující pracovní tým. Vydali se po cestě, o níž JFK prohlásil, že je to nejriskantnější, nejnebezpečnější a nejkrásnější dobrodružství, do kterého se lidstvo kdy pustilo. Kromě nich hovoří v tomto filmu i astronauti mající osobní zkušenosti s kosmickými koráby Apollo a pracovníci dnešního, moderního řídicího centra NASA. Diváci tak mohou sledovat historii programu vesmírných letů od počátečních zádrhelů přes mise Mercury a Gemini a přes tragédii lodi Apollo 1 až po triumfální přstání na Měsíci. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument začíná slavnou větou "Houstone, máme problém". Pak vidíme start konkurenčního Sputniku a dlouho se dává dohromady pracovní NASA tým. Občas se objeví působivé záběry vesmíru. Pamětníky popisují zajímavé informace a o nezdaru projektu. Na dokument je moc dlouhá stopáž. Do vesmírných programů se ještě přimotá válka ve Vietnamu... ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Príjemný dokument, ktorý síce nedosahuje kvalít When we left Earth, ale aj tak si zaslúži plné hodnotenie. Obsahuje rozhovory s členmi riadiaceho strediska a pohľad "do zákulisia" programu Apollo. Rozprávajú hlavne Gene Kranz, Chris Kraft a Jim Lovell, ale veľa priestoru dostali aj inžinieri, ktorých som doteraz v iných dokumentoch nevidel. Párkrát sa objavil aj Gene Cernan, bohužiaľ už naposledy. 90 % ()

Reklama

Reklama