Reklama

Reklama

The Heretics

Trailer

Po tom, čo bola Gloria (Nina Kiri) unesená členmi zvráteného kultu a nechtiac sa stala súčaťou ich rituálu, snaží sa svoj život vrátiť späť do normálu. Keď ju však unesie neznámy útočník, je zrejmé, že kult svoje poslanie ešte nenaplnil. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

I přesto, že kanadský snímek „The Heretics“ má svoje slabiny, že jsou zde linie, které jsou takové nezáživné – hlavně snaha najít Glorii – jsou zde scény, které se mi vizuálně velmi líbily. Škoda, že ono to většinou chce i scénář, který dovede něčím zajmout, nejen dobré nápady na to, co vlastně ztvárnit. I přesto se trochu hecnu a dávám snímku „The Heretics“ alespoň průměrné hodnocení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Démonická podivnost z javorového lesa, v němž je situována chatka, v níž se ubytoval filmový štáb s nepříliš kreativním umem. A to se začne po nějaké době projevovat. Divák na konci zjistí, že nebyl udolán strachem, napětím ani nikterak zhnusen, tudíž sterilní ráz celého dění má nepěknou převahu. Nina Kiri a Jorja Cadence, ústřední aktérky démonického bujení, nejsou z nejšerednějších hereček. Ovšem povinné zohyzdění jizvami po těle i prořídlé kadeře ukázalo, že jim estetické vady na kráse nepůsobí mindráky. Mezi jejich kreacemi se poněkud ztrácel nezajímavý Ry Barrett, který si užil sexuálních svodů unesené ženy, jen těch javorových listů zakrývajících intimní partie bylo zbytečně mnoho. Ano, z toho vyplývá, že i na nějakou tu erotiku dojde. Štábu, kterému velel režisér Chad Archibald, pomohlo, že naprosto omletým aspektům, jakými je kult a jím prováděné rituály, unesená dívka, pustá chata, noční lesní prostředí atd., dokázal dát originální rozměr, nicméně už nedokázal vytěžit z rozehrané démonické partie cokoliv, co by bylo nad rámec průměrnosti a se závěrečnými titulky to nezapadlo do propadliště hororových dějin. S četnými zvraty má film vystaráno o energické dobíjení stagnujícího dění. Zdaleka však nemá vyhráno ohledně absentující zručnosti a smysluplnosti scénáře, se kterou se filmový štáb už nezabýval, poněvadž nad ránem už na něj přišla dřímota, tak si ustlal na mechu. A s ranním kuropěním odtáhl i démon za lepšími hrůzyplnými zítřky. 5/10 ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo bola Gloria (Nina Kiri) unesená zvráteným kultom a nechtiac sa stala súčaťou jeho rituálu, sa snaží svoj život vrátiť späť do normálu. Keď ju opäť unesie neznámy útočník, začína byť jasné, že kult svoje poslanie ešte nenaplnil. - Som velkým fanúšikom Black Fawn Films a na ich horory sa vždy teším, ale to, že sú tam stále rovnakí herci v rovnakých kostýmoch a na rovnakých miestach, pričom téma je vždy iná, už začína byť ohrané. The Heretics má parádne masky a výborne napísanú dejovú líniu plnú prekvapení, ale nesie sa presne v tom istom duchu, ako predchádzajúce horory z ich tvorby, takže som trochu sklamaný z toho, že sa tvorcovia nepokúsili o niečo kreatívnejšie, pretože potenciál tu určite bol. Netvrdím, že je to zlé, ale dúfam, že v budúcom roku prinesú niečo nové. + John Migliore + herečka z Let Her Out a The Haunted House on Kirby Road + herec z Antisocial, The Drownsman, Kingdom Come a The Demolisher + herečka z Antisocial ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No upřímně, už jenom z toho, jak rychle začalo to hlavní jsem usoudil, že to bude něco kanadského. A hle, nemýlili jsem se. Takže to bylo divné (jako kanadské horory) a samozřejmě tam musí být nechutnosti. On se ten únos kultem odehraje během 15 minut a pak už jenom sledujeme únos, zmagořelou nesympatickou kamarádku, blábolení únosce, naprosto předvídatelný zvrat, proměnu v démona a víc nebudu popisovat, bych tady ten děj nevykecal celý. V posledních 20 minutách dokonce přijde i napětí! Bohužel pan režisér se prostě ve svých filmech vyžívá v nechutnostech a do toho prostě dá nejvíc, takže tam je to zmáknuté, ale zbytek filmu je naprosto prázdný. Klidně ať nechutnosti jsou, ale ať to má nějaké napětí a atmosféru, postavit to jenom na tom pro mě prostě nefunguje. Masky dobrý, herci ušli, ale jinak nemám moc co chválit. 2* ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Magor se zjizvenou tváří unese pěknou lesbickou brunetku a zamkne ji v chatě někde v lese. Magor byl členem kultu, který lesbu v minulosti unesl a využil ji pro nějaký sebevražedný rituál. Magor jako jediný rituál přežil, protože nechtěl zemřít / nevěřil věci kultu. Lesba rituál taky přežila a myslela si, že to už má za sebou, ale to se škaredě zmýlila. Lesba nebyla obětována, protože v ní roste jakýsi démon, který má být vypuštěn do světa. Magor se zjizvenou tváří ve skutečnosti lesbu brání před dokončením rituálu, který by pro ni znamenal smrt. Mezitím vyšinutá přítelkyně lesby zabije matku své unesené přítelkyně, policistu a pak vyjde najevo, že si je moc dobře vědoma toho, že v její přítelkyni roste nějaký démon....... Jestli vám to zní zajímavě, tak vězte, že to zajímavý není. Film je pomalý, bez atmosféry, napětí a lekaček. Ačkoliv v lesbě má růst nějaký démon, kromě toho, že občas vyzvrací nějaký temný sliz a že jí na zádech rostou křídla, tak to na ní není vůbec vidět. V celém filmu byl jeden, možná dva dobrý záběry. Konec taky zklamal, byl slabý. Toť vše. Dodívat to do konce byla velká výzva a upřímně toho ztraceného času asi budu litovat. Jedna hvězda, s odřenýma ušima. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama