Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranný dokument o prospěšnosti vegetariánské stravy a škodlivosti živočišné.Několik úspěšných sportovců a lékařů působí přesvědčivě, ale pravda většinou leží někde uprostřed. Sám sportuji, koukám na to, co jím, takže hodně informací mě zaujalo a myslím, že znalý člověk si z toho to potřebné umí vytáhnout a nad ostatním pousmát. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dokument ktorý vo vás nahlodá myšlienku skúsiť si rastlinnú stravu, ak to nevíjde čo môžete stratiť maximálne pár súst z hamburgeru alebo steaku. Popravde rozhodol som sa to skúsiť a ak sa potom budem cítiť lepšie budem môcť tvrdiť že mi tento dokument nakopol zmenu môjho životného štýlu. Je to tam tak ospevované, že by zblibli mozog snáď každému ale na druhej strane za skúšku nič nedáte. 95% ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Těší mě, že The Game Changers mají úspěch a v podstatě mění část veřejného diskursu. Uchopení tématu je však příliš americké a vlastně povrchní, což je veliká škoda.---- Pokud však někdo díky tomuto filmu sezná, že může být špičkový sportovec i jako vegan, vegetarián atp., je to důvod k radosti. Osobně si raději poslechnu Pavla Houdka :P. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle Psihoyosův nejslabší snímek, který se vlastně i vymyká jeho předchzím počinům, kde šlo převážně o vyšetřování a odhalování utrpení zvířat. Zde se naopak jedná o vypíchnutí vybraných vrcholových sportovců, kteří ukazují smysl veganství v tom, že i na rostlinné stravě lze dosáhnout těch nejlepších výsledků. Je to tedy spíš jakási motivace pro sportovce, zvlášť když celý dokument vyznívá tak, že veganský sport zachrání svět, přičemž o environmentální stránku věci se zde tvůrci otírají jen velmi povrchově. Pro mě osobně nuda. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným dokumentům zde na vás nechrlí jen fakta, ale také je tu dost dobře ukazují. Zmínka o dopadu na klima a spotřebě vody se tu taky vyskytuje, ale ne v tak velkém množství jako jinde, což je fajn změna pro lidi, co už o tom něco ví. Pro mě se rozhodně jedná o jeden z těch lepších a zajímavějších počinů na toto téma, hlavně pro ty, co se snaží sportovat. Doporučuji ke zhlédnutí všem zarputilým zastáncům všech předsudků, které byly ve filmu řečeny. Jenže, kdo je tvrdohlavý, stejně se nepodívá a nebo bude mít stále výtky. :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama