Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 2

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (143)

emma53 

všechny recenze uživatele

O Putinovi jsem se dozvěděla jen minimum a věřím, že většina otázek byla stejně předem daná, takže ho to jako profíka nerozhodilo. Zdaleka se neví o jeho skutečném já, to by jsme se možná nestačili divit. Myslím, že mnohé naznačuje i závěrečný pohled na výzdobu jeho pracovny, téměř paláce v kterém bydlel a podobně. Tam tahají za nitky úplně jiné, kolosálně obrovské struktury. Jeho rčení v tom smyslu, že pošlapávání lidských práv je mu vzdálené, tak to mě nadzvedlo ze židle. Ano, tam se konají na takové lidi razie, které nemají daleko k zatýkání teroristů. Opravdu mně unikl záměr Stonea, co tím sledoval a očekávala jsem větší slovní bitvu. Koneckonců, námětů měl hafo. Ale tohle beru jako jeho poloviční režii, ta druhá mu byla nadiktována a nikdo mě nepřesvědčí, že ne. Takový malý flirt, který nebudu hodnotit, protože zatím nevím jak. Ještě si to nechám uležet..................nicméně doporučuji, každý si může udělat svůj obrázek sám. Po delším uvažování to hodnotím jako ryba ani jako rak, průměrem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Vladimírovič Putin je prezident Ruskej federácie. Je to skúsený politik a mimoriadne charizmatický muž, ktorý dokáže pevne viesť mnohomiliónový ruský národ a rozvážne spravovať najväčšiu krajinu na svete. Patrí medzi najmocnejších mužov našej planéty. Skúsený americký filmár, režisér a uštipačný, inteligentný hnidopich Oliver Stone s ním natočil výborný časozberný dokument zložený s otvorených rozhovorov. Prezident Putin pôsobí dôveryhodným, sebeistým, mužným dojmom. "Svet podľa Putina" sa mi páči. https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y ***** ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Putin je politik profesionál, který rozhodně posunul Rusko pozitivním směrem a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku. Myslel jsem si, že Stone, byť jsem od něho neviděl zatím vůbec nic, je také profesionál. V tomhle je trochu problém. Samozřejmě, na některá témata jsem již Putina mluvit slyšel, na některá ně, a tudíž bylo zajímavé dozvědět se něco nového. Oliver Stone mi však, promiňte, příjde v mnoha ohledech jako amatér. Ne snad ani tím, jak klade otázky nebo jak používá starší materiály (projevy jiných politiků, opilecké výstupy Jelcina), ale tím, jak zároveň míchá v různou dobu natočené pasáže dohromady, což činí dokument velmi nepřehledným a také kamerou - na nějaké záběr z podpaží nějakého přísedícího opravdu nejsem zvědavý. Je vidět, že si s tím úplně dobře neporadil. Musím říct, že třeba Kondrašovův dokument Krym - cesta domů je v tomto ohledu udělaný mnohem lépe, byť Putin není zdaleka jediným, koho Kondrašov zpovídá. Zkrátka, z tvůrčího pohledu je to celkem propadák a jen množství zajímavých informací zachraňuje tento dokument od horšího hodnocení. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb charizmatický človek. Niektoré jeho slová ohľadom Ukrajiny a istom mieri v budúcnosti, už dnes s odstupom času vyznievajú dosť pokrytecky či zavádzajúco (bez ohľadu na dôvody), no počúvať jeho názory, ohľadom všeobecného pohľadu na svet ale aj "protivníkov" zo západu ako takých, mi je proste sympatické. Bez pochýb nesmierne vzdelaný človek, výborný rečník, pohotový, ktorého málo čo zaskočí, dosť možné manipulatívneho typu. Potešilo ozrejmenie dôvodov útoku na Sýriu (Turkmenistan, ako "cesta" k obchodu s nerastnými surovinami teroristov), či problematika okolo Krymu a jeho následného pripojenia k Ruskej federácii (jednoznačný súhlas ľudí v referende v rámci zákona - 90%). Pripomienka okolo Edwarda Snowdena, ktorá sa z času na času opomenie, je už trošku na inú debatu, nakoľko sa jedná o veľmi komplikovanú tému na dlhšiu dobu. Čo sa týka Olivera Stona. Zaujímalo by ma, či mal nejaké oprávnenie pýtať sa tak komplikované otázky, ktorými priamo Putina konfrontoval. Veľa ľudí ho vníma ako Rusofila, no jeho mimika tváre či neverbálna rétorika, rozhodne na mňa tak nepôsobili, čo sa zas nedá povedať o závere, keď sa išiel pokukať na Lenina. Vtedy je už cítiť, že je "trošičku viac" orientovaný na východ. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Putin Interviews jsou hodně velkým zklamáním. O Stoneovi všichni víme, jaký je to levičák a jak si libuje v konspiračních teoriích. A ve světle toho všeho jsou rozhovory s Vladimirem Putinem hodně slabým odvarem, čeho by byl schopný. Sem tam sice dochází na ožehavé otázky, ale z nich Putin vybruslí v podstatě lehce a Stone už pak dále nerýpe. Dozvíme se tak pouze standardní diplomatické odpovědi, které Vás zaujmout opravdu nemohou. Naprostá většina obsahu nemůže překvapit člověka, který má hlavu alespoň trošku otevřenou a sleduje mezinárodní dění. Stone jde Putinovy hodně na ruku a je zřejmé, že pokud by nešel, tak by podobná miniserie nikdy nemohla vzniknout. Zároveň se jedná o hodně jednostrannou debatu, jak Rusko jde všem na ruku a USA jsou tím zlým agresorem. Pokud by vznikla podobná věc z druhé strany barikády, tak bude znít úplně stejně. Velkým plusem je rozsah rozhovorů. Jaký s Putinem nikdo nikdy neudělal a také trošku poodhalení zákulisí Kremlu. Velká nic neříkající nuda. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama