Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po "Rakka", tu máme tu ďalší kurva excelentný kúsok od "Oats studios". Akurát sa prešlo z ulíc do "ďalekej" minulosti, bojiska Vietnamu, pričom Ja musím fakt sňať klobúk dolu pred touto "partiou" ľudí, ako mňa dokážu zaujať. To úvodné "intro" na mňa neskutočne zapôsobilo, pričom následne som sa už len viezol na vlne obrovského záujmu, čo to kurva zas vymysleli. Nie každému sa to musí páčiť, no gore, masky sú peckové (!!), samotný nápad s mimozemšťanmi je originálny, takže Ja som samé nadšenie! Navyše, Ja MILUJEM hororové kraťasy (viď môj denník), lebo tie v mnohých prípadoch za tak krátky čas stihnú viac, ako podaktoré sračky z Dark House a podobne .. - 90% ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější z Oats kraťasů, který to jako jediný svou přiznanou béčkovostí na ty tři vytáhne. Alespoň jsem se tedy rozhodl věřit, že titulní postava, jež jako by vypadla z libovolných Žhavých výstřelů (pokud si dnes ještě někdo tenhle flák pamatuje) byla svým urputným neherectvím úmyslně over the top. Pokud ne, nic to jednotlivých záběrům na humoru neubírá. Takže tři tak jako tak. Jen mě překvapují absurdně špatné triky na úrovni youtube videí Ježíš versus Zombie . Možná taky záměr? ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Blomkampův rukopis se mi začíná zdát poněkud podobný ve většině jeho filmů a začíná se mi trošku zdát, že kraťasy nemá tak úderné jako celovečeráky. Jakoby jednoduše nezvládal vytvořit dostatečnou poutavou a vtahující atmosféru, a tak přijde celá 20minutovka ve výsledku nazmar, a to i přes místy celkem obstojný průběh... ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný, nápady fajn, ale co tím chce Blondkemp vlastně říct? Je to směs myšlenek, co nikam nevedou a nápadů, co jsou vizuálně super, ale neslouží žádnému smyslu. Žádný symbolismus, žádný skrytý význam, jen zaobírání se myšlenkou - nebylo by cool, kdyby ve Vietmamu bojovali paranormální bytosti? ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako Rakka, len ešte o niečo brutálnejšie a hlavne násilnejšie. Neill Blomkamp a borci z Oats Studios by mali jednoznačne natočiť celovečerák. Schopnosti na to majú a zmysel pre detaily taktiež. Firebase je medzi kraťasmi po technickej stránke špička, príbehovo to už trochu zaostáva. 80 %!! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama