Reklama

Reklama

Revolta

  • Velká Británie Revolt (více)
Trailer

Země čelí invazi robotů. Odkud přišli? A je možné se jim ubránit i v zemích, kde není zbrojní průmysl rozvinutý tak, jako třeba v USA? Jak si poradí americký voják, který se probere se ztrátou paměti v Keni a jediné, co ví, je, že kolem něj zuří válka? Jedno je jisté... bez odporu se nevzdá. (Martrix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud na sebe chtěl Joe Miale upozornit podobně, jako se to povedlo svého času Neil Blomkampovi s jeho Districtem 9, tak se mu to určitě povedlo. Další důkaz, že jde i za málo peněz udělat hodně muziky, že to jde i bez hvězdných jmen a že i vykrádačka Války světů(byť zkřížená s Terminátor: Salvation a bůhvíčím), může s dobrou režií dopadnout dobře. Přestože má Revolt znaky béčka, víc se hodí napsat (i přes nepříliš zajímavé finále), že je to sympatické nízkorozpočtové scifíčko, které neurazí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna to rozhodne nie je take zle alebo amaterske ako niektori tvrdia. Na to, ze to stalo par drobnych, tak to po technickej stranke vyzera dobre a s trikmi som nemal najmensi problem. Nie je to taka pecka ako District 9, ale Joe Miale je mozno podobny nadejny talent ako Blomkamp. NIelen technicka stranka je v poriadku ale Miale vie dobre viest aj hercov a tak aj dramaticka stranka funguje. Dejom to pripomina Spielbergovu Vojnu svetov. Takze znova sledujeme invaziu mimozemstanov z pohladu hlavnych hrdinov (tentokrat charizmaticky vojak so stratou pamäte a sexy doktorka), vdaka comu su nam davkovane len najnutnejsie informacie o celom priebehu. Film neustale strieda pomalsie napinave sceny s dobre natocenou a zostrihanou akciou. Stopaz je tiez kratka. Akurat ku koncu uz filmu dochadza dych a cely to zacne pôsobit trochu stereotypne. Celkovo to pôsobi ako zaujimavy pilot k nejakemu postapo serialu a dalsie diely by som kludne privítal. Som zvedavy na dalsi Mialeho projekt. 7/10. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Revolt aneb jak GB a JAR natočili Akumulátor 2 :-). Tohle bylo celkem solidní scifíčko, někomu připomínající District 9 (to moc nechápu krom lokací) a Válku světů. Tam už nějaké společné znaky jsou v podobě lodí nasávajících ječící lidičky. Tady se ale nedozvíme proč tomu tak je. Nu a já přihodím Battle Los Angeles. Tam taky partička vymejšlí v ruinách města jde má hlavní emzák čudlík OFF. Britové jsou hlavičky mazaný a tak kde jsou nejlepší lokace pro postapo filmy? No jasně v Africe. Po 80 letech od dekolonizací zlých bílých otrokářů je tam takový binec a ruiny všude kam se podíváš, že filmařovo srdce zaplesá. Kulisy reálné, stačí jen rozestavět kamery a herce. Emzáci byly zdigitalizovaní celkem slušně i způsob jakým sublimovali naší rasu. Je ale divné, že po někom zbyla motorka či ákáčko... Asi to fungovalo jen na měkké tkáně. Z hlediska fyziky byl nejpodivnější ten závěrčný EMP shock, který vypnul kolem sebe lecos, ale veřejné osvětlení dál věrně svítilo, to asi aby bylo vidět na hrdinu filmu. Ten je bělochem, byť tedy zbytek herců byli Afričané, odhaduji že jej BLM zakáže vysílat, protože emzáky má porazit v Africe Afričan a né bílý Amík. To je jasná nadřazenost...! A tak jsem docela rád, že jsem tohle lepší béčko viděl. Bérénice byla docela pěkná čtyřicítka a je škoda že krom techtlí s ní hlavní hrdina neměl i mechtle. Ten sám mi svým statickým neherectví připomínal N. Cage v jeho posledních filmech. Dávám tedy za tři výboje, snad to tu nevypnu... * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečný překvapení. Samozřejmě první věc kterou zmíním jsou levnější efekty robotů, s tím se musí počítat, ale na druhou stránku to není nijak extra bolestivé pro oči a o to víc v šoku jsem, protože to ostatní kolem funguje naprosto dokonale. Atmosféra, prostředí a akce je na perfektní úrovni. Akce je krvavá, přehledná a výborně nasnímaná. Lee Pace je sympaťák a drsňáka mu bez problému věříte. Bérénice Marlohe je doslova celá Moon Bloodgood a ještě asi 100x krásnější. občas sem se nemohl zbavit dojmu, že sleduju Terminátor Salvation. Příběh je jednoduchej, děj svižnej. Strašně moc mě to bavilo, ani chvilku jsem se nenudil. Snaživé béčko jako řemen, které strčí do kapsy úplně všechno, v čem teď hraje Lundgren, Seagal, Van Damme atd. Neskutečně povedené, hlavně řemeslně parádní práce. Zase se tu film drtí přísným metrem, takovýhle povedený filmy by si zasloužili ocenit mnohem, mnohem víc. Kdyby v tom hrál už výše zmíněný Van Damme, jednalo by se o jeho nejlepší film asi za deset let a já bych se dost možná i radostí udělal. Podobný film jako třeba Skyline, Spectral a podobný béčka, jen mnohem lepší. Mrtě bych si dal dvojku a režisérovi přeju co nejdřív větší šanci, protože to co dokázal vytřískat z tak malýho rozpočtu je vlastně fantazie.70%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lee Pace je herec, kterého mám docela rád, a to díky seriálu "Pushing Daisies". Dobrá vizuální stránka sci-fi filmu, to je další prvek, který mám rád a který dovedu ocenit. A tak si myslím, že si díky těmto dvěma aspektům a také tomu, že příběh se dá kousnout, film zaslouží alespoň průměrné hodnocení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V části filmu, kde narazí na fotografa a vedou ho tunelem (cca ve 38. minutě), jsou vidět další postavy, které se však dále neobjeví (nejspíše jde tedy o lidi z natáčení). (PatchmaN)

Reklama

Reklama