Reklama

Reklama

Deserted

Trailer

Obsahy(1)

Skupinka přátel se vydává na spirituálně-hudební festival Burn Moon, který se koná uprostřed ničeho v Údolí smrti. Jejich auto má však po cestě poruchu a zůstává nepojízdné. Naštěstí potkávají tři muže, kteří směřují rovněž na festival a vezmou tak za vděk místem v jejich karavanu. Jenže cesta se stává stále nesjízdnější. Řidič možná špatně odbočil, a tak se rozhodnou zastavit a počkat na východ slunce, kdy bude orientace podle mapy snadnější. Ráno však zjišťují, že má karavan vybitou baterii a kamarádka leží mrtvá ve stanu. Domnělá cesta zpět je zavádí jen hlouběji do pouště, kde zůstávají ztraceni pouze s minimálními zásobami vody. Dostojí Údolí smrti znovu svému názvu? (Psychor)

(více)

Recenze (2)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má docela dobrý náběh, ale nakonec se hodně zabrzdí, až vyznívá do ztracena. Tohle je tak blbě a zbytečně promarněná příležitost, až je to škoda. Mischa není skvělá herečka, ale je dobrá, a tady to trochu předvádí. Je v tom ale sama a scénář pak vše posílá naprosto do prdele, jako kdyby ani nevěděl, co má říct. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Deserted mě zaujal svým námětem, takže jsem tajně doufal v nějaký intenzivní survival. Snímek však vsadil na meditativní pojetí, takže místo tuhého boje o přežití sledujeme spíše rezignované ploužení ke smrti. Ne, že by mě dané zpracování neoslovovalo. I jako zdejší hororový expert koneckonců čas od času jen tak setrvávám ve středu svého bytí. A scéna, v které hlavní postava po požití peyotlu pohlíží na hvězdnou oblohu, říká naprosto vše. Palec nahoru. Avšak námět, který pracuje se ztracením skupiny osob ve vyprahlém terénu, si zkrátka říká alespoň o špetku napětí. ()

Reklama

Reklama