Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V daleké budoucnosti opustily mikroorganismy svou domovskou planetu, která se proměnila v pustinu, aby našly nový domov. Pro tento účel převzaly zcela novou humanoidní formu – tzv. Hōseki. Jenže nový svět s sebou přinesl i nové nepřátele. V současnosti existuje pouze 28 příslušníků této rasy, kteří jsou obdařeni nejrůznějšími schopnostmi vycházejícími z jejich minerálového základu, podle nichž jim jsou přiřazovány určité role v komunitě. Někdo bojuje, někdo léčí, a to vše jen proto, aby se mohli bránit proti neustálým nájezdům „Měsíčňanů“ – bytostí, které loví a tříští Hōseki a úlomky z jejich těl používají jako dekorace. Mezi Hōseki patří i dívka jménem Phos, která nemá, na rozdíl od ostatních, vlohy prakticky k ničemu. Je křehká, má malou výdrž a je neohrabaná. Pro boj se tedy vůbec nehodí. Její nadřízený, mistr Kongou, jí však nakonec přeci jen zadá úkol – sepsat encyklopedii jejich světa. (EMIA)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (11)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Co zaujme na první pohled je vizuální stránka, neb na to, že je to CG, je animace naprosto úchvatná. Stejně tak soundtrack je skvělý. S filozofickým příběhem už to zas až taková sláva není, ale aspoň postavy a svět se jeví zajímavě a obzvlášť ke konci je dění fakt pošušňání. Jestli někdy bude druhá řada, ráda se na ni podívám. 7/10 ()

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tenhle seriál nedoporučil pouze občasným divákům anime, jde spíš o zajímavou variaci této tvorby, jak vizuálně tak příběhem. Ocenit to ale, alespoň si myslím, může člověk až po tom co je důkladně obeznámen s mainstreamem. O zápletce jsem toho příliš nevěděl, Hóseki no kuni jsem si pustil hlavně proto že jsem opakovaně slyšel že jde snad o první případ dobrého využití CGI v anime, a jsem nakloněn s tímto hodnocením souhlasit. S postavami ani dějem nemám žádný větší problém, do popisu bych asi ještě asi přidal žánr "mysteriózní". Plný počet nedávám hlavně proto že čas od času by nebylo na škodu trochu rychlejší tempo děje a uvítal bych více lore z tohoto světa, na 12 epizod je ho přece jen poněkud málo. ()

Reklama

mp5991 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu jsem měl pocit, jakoby pořád začínal. Ne že by měl tak roztahaný úvod, ale protože kdykoliv to vypadalo, že se začne dít něco vážně podstatného, se najednou přešlo k něčemu jinému a v tom nejzajímavějším momentu seriál najednou končí. Jinak svět vypadá zajímavě, animace je velmi pěkná a postavy sympatické, ale jestli mám brát děj vážně, tak to opravdu potřebuje pokračování. ()

McMeg 

všechny recenze uživatele

Jedinečný kousek anime pro náročnější diváky s krásným podkreslenim grafiky, hudby a scénáře. S uměleckým nádechem. A scenáristicky ojedinělou a výjimečnou tvorbou. Jedinou kritiku mohu dát za umělecky roztažné zceny které se snaží diváka vtáhnout do daného světa, což se ne každému divákovi může líbit. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý zážitek to byl, o tom nemůžu pochybovat. První, co vás na tomto anime upoutá, je animace. Jedná se o velice kvalitně a hlavně zajímavě zpracovanou 3D animaci, u které jsem měl bohužel stejný problém, jako u Beastars od stejného studia. Trvalo mi přibližně polovinu série, než jsem si na ni dokázal zvyknout. Do té doby jsem se ale nedokázal pořádně soustředit na samotný příběh a až poté jsem si dokázal animaci užít a pořádně ji ocenit. K zasazení série animace perfektně sedne a nemůžu se tedy dočkat, až se dostanu k druhému zhlédnutí, kdy mě nebude nic rušit. Byl jsem také hodně rád za nepřímočaré vyprávění příběhu, kdy jste opravdu museli dávat pozor na detaily, ale za pozornost jste byli odměněni. Nakonec ale musím dát jen 7,5/10, na opětovné zhlédnutí se ale opravdu těším a očekávám, že hodnocení půjde nahoru. ()

Galerie (469)

Reklama

Reklama