Reklama

Reklama

Úžasný svět opic

(seriál)
  • Česko My, chytří primáti (více)

Obsahy(1)

Procestujeme celý svět, od Indie po Madagaskar, od Bornea po Peru, abychom poznali různé druhy poloopic a opic, jejich životní prostředí a chování, a na základě toho zjistíme, proč jsou tyto zvířecí druhy tak zvláštní a zajímavé. Seriál nás také poučí o tom, že my lidé vlastně nejsme nic mimořádného, nanejvýš si to namlouváme. Podívejme se třeba na takové orangutany, kteří se rovněž každé ráno myjí, na mláďata opice bonobo, kteří se také neustále honí jen za zábavou, a představí se nám také rhesus, který si osvojil městský způsob života. Všichni tito primáti nám ukáží, že jsme si navzájem velice podobní. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší dokument o opicích z mnoha, které jsem viděl. Opět nechyběly opice koukající se v Japonsku v termálu s nízko postavenými opicemi závidícími na břehu, punkoví Bonobové a technologie lovu na stromech Šimpanzů. Oproti podobným dokumentům tento nejde tak do hloubky u sociálních vztahů opic . ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

BBC zase boduje a nabízí pořad napěchovaný parádními záběry, navíc i s několika mně neznámými druhy, takže učiněná reklama na televizory... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Oči otočené dopredu, veľký mozog a ruka s oprotistojacim palcom je to, čo spája všetky druhy vyšších primátov, vrátane nás. V dokumente uvidíme všetku rozmanitosť v rámci jedného druhu a kto všetko je náš blizky príbuzný. Giboni so svojimi artistickými výkonmi na najvyšších vetvách stromov u mňa vedú spolu s makakmi, ktorí za pár minút vyplienia celú miestnosť aj chladničku. Šimpanzi bonobo sú hippiesákmi zvieracej ríše, nehádajú sa, nepotrpia si na hierarchie a všetky nedorozumenia riešia sexom.–––– Možná jsme si mysleli, že by se od nás měli učit. Ale není tomu nakonec naopak? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytečné povídat o BBC a jejich přírodopisných dokumentech. Vždy byli úžasné s novými možnostmi jsou doslova dech beroucí. Úžasné barvy, neuvěřitelné záběry a stále nové nové informace. Tentokrát jde o druhy, které jsem neznal a opět načerpané dosud nezjištěné informace. Čeho všeho jsou opice schopné a že jsou nám blíž než jsme čekali. Že prožívají emoce a že jsou důmyslné, učí se a umí si užívat zábavu. Soucítí. Paráda. ()

Reklama

Reklama