Reklama

Reklama

Arthur & Claire

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, žena a jedna noc, kdy je v sázce všechno. V hotelu v Amsterdamu se setkávají dva lidé, kteří svůj život již uzavřeli. Ale Arthur, který už plánoval jen jednu poslední stylovou a hlavně osamělou večeři, náhodou naruší plán mladé Claire. Ze dvou lidí unavených životem se stanou nečekaní spojenci proti osudu. Mezi kanály, coffeeshopy a nejlepší whisky začnou křížit plány toho druhého. V inteligentních a vtipných dialozích naráží Arthur a Claire na věci, které dělají život životem... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý překvapení. Humor černější než tma, ale chytrý až za roh. Postavy, které umí rozesmát, ale současně si diváka dokonale omotat kolem prstu. Narážky na holandštinu, na rakušáky, na zvyky, tradice to byl vtip vedle vtipu. Je radost chodit na podobný filmy do kina a užívat si skupinového smíchu spoludiváků. A výkony obou hlavních přestavitelů na jedničku s hvězdičkou. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak vstřícně přijala kritika tuhle směsici nestydaté sentimentality a vybraných scénáristických jednohubek. Hader zas jednou nezklamal - jen se domýšlím, že ty nejlepší okamžiky v dialozích pošly z jeho hlavy. Kdyby film skončil zhruba o půl hodiny dřív, dal bych možná čtyři hvězdičky. ()

Související novinky

DAS FILMFEST zve na filmové hody

DAS FILMFEST zve na filmové hody

15.10.2018

3 země – 4 kina – 5 sekcí – 9 hostů – 34 celovečerních snímků a další tři bloky krátkých filmů. Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST si letos pro všechny filmové fanoušky přichystal skutečné… (více)

Reklama

Reklama