Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V deštivé monzunové noci stíhá policie spisovatele Vikrama Sethiho (Sidharth Malhotra), kterého podezřívá z vraždy manželky. Při útěku si muž náhodně vybere byt, kde se pokusí ukrýt. Policie ho ale dostihne a to přímo nad mrtvým tělem právníka Shekhara Sinha (Samir Sharma), majitele bytu. Vyděšená právníkova žena Maya (Sonakshi Sinha) řekne policii, že ji Vikram vzal jako rukojmí a jejího muže zabil. I Vikram poskytne vyšetřovatelům svoji verzi událostí, ta je ale zcela odlišná. Detektiv Dev Verma (Akshaye Khanna) musí rozplést, kdo mu lže a kdo říká pravdu. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Podarená detektívka, kde človek od začiatku drží palce sympatickému Sidhartovi, aby sa dostal z obvineia z vraždy svojej ženy a ešte jedného muža. Nie je dôvod neveriť v jeho nevinu aj keď, niekde v podvedomí divák tuší, že niečo tu nebude tak ako vyzerá.Taká pomerne veľmi komorná detektívka, ale podarená. Kto tomu ale prisúdil prívlastok "mysteriózní" zjavne nemá predstavu čo toto slovo znamená... áno záver stojí za to, kto by to čakal? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To je teda zamotaný! Přiznejme však, že s logikou si film nerozumí. Detektivní zápletka je postavená na tom, kdo lže a kdo mluví pravdu, což se nepříliš věrohodně snaží rozluštit jeden otrávený detektiv. V rámci udržení napětí – nikoliv však věrohodnosti vyšetřování – vyslechne výpovědi na přeskáčku a dlouho si nenechá doříct, co se stalo. Do děje zasáhne příliš mnoho náhod a geniálních vnuknutí učiněných ve vypjatých situacích. ____Policie sice pracuje s důkazy jako jsou stopy, otisky prstů nebo mechanika úderů, už jí ale vůbec nenapadne odebrat krevní vzorky, přičemž ty by celou záhadu nejspíš rozsekly. ----- Atmosféra monzunové noci ujde. Malhotra vypadá dobře, i když ho zmlátí policie, ale jeho chabému hereckému projevu jdou víc k duhu role, kde má za partnerku živelnou ženskou. Spektakulární záběr je značně přestřelený. SHRNUTÍ: Indickou policii nebrat! ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Remake indické klasiky, který zcela překvapivě ukazuje, že Sidharth Malhotra umí hrát i něco jiného, než hezké chasníky s úsměvem. Příběh spisovatele, kterého policie podezřívá z vraždy ženy a dalšího člověka. Policejní vyšetřovatel ví, že je zde příběh obviněného, tvrzení protistrany, a zcela někde zvlášť pravda. Pokouší se v tom zorientovat, to co se tvářilo jako jednoduchý případ, který musí skončit do tří dnů dostane náhle temné kontury. Hra na pravdu, nebo spíše kočku a myš může začít. Dostanete napřed jen vlažně započaté krimi, ale film potemní a stává se složitějším, včetně vynikajícího závěrečného twistu. Kdo řekne, že nefandil záporákovi, tak mu nevěřím... Velmi inteligentní a neobvyklý film, který bych od Indů nečekal . Není to pecka jako https://www.csfd.cz/film/327982-talaash/komentare/ ale rozhodně povedený film s vlastním vizuálním pojetím, který v divákovi zanechá stopu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ak je v záhlaví indického filmu Thriller / Mysteriózní , treba očakávať minimálne dva nečakané zvraty. V tomto sú oni fakt majstri i napriek tomu, že logiku majú úplne na háku a strieľajú si situácie podľa toho, ako sa im to hodí a hlavne, aby im to pasovalo do samotného príbehu. Film okrem ponurej daždivej atmosféry má i odľahčovacie úsmevné momenty, o ktoré sa pričiní postava policajta Tambeho. Ideálny, mozog nezaťažujúci, film na piatkový večer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

107 minutový indický thriller bez vyrušování písněmi a vedlejší zápletky, který skutečně funguje? Ano. Ittefaq je bollywoodský film, vkusný, silný thriller, který mě nechával stále v nejistotě. Není úplně perfektní, ale je chytrý. Oproti současným filmům natočeným pro efekt je osvěžující. Jinak je podobný hollywoodské produkci. Detektivní mysteriozní zápletka dokáže ohromit. Khanna má kouzelný šarm a hraje svou roli s lehkostí , šikovností a duševní rovnováhou. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama